越發地道河內料理價錢💲: $85/ $100/ $80好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3/5性價比🥢: 3/5 (細份)回頭率😚: 3.4/5-呢間越南野經過幾次都要排隊,無論咩時間門口都一定有人。因爲入面位置好細,就算係門口見到只有幾個人排,我平日夜晚都等左多過半個鐘。-✅✅河內牛柳粉。湯底清澈得來鮮甜,有突出的牛骨味道。加上大量的蔥、香菜同九層塔,味道好有層次🥰不斷飲曬成碗都唔口渴,又唔肥膩。生牛柳淋上滾的熱湯,熟度剛好啱啱嫩。牛味濃鬱!唯一係d牛比較碎…河粉好整齊,無斷曬同埋好滑🥳另外配上油炸鬼沾湯食,好味。不過粉唔多,唔係好飽🙈-✅碳燒豬肉配越南檬粉。呢個係其他地方無見過!好似越南的沾面咁,放d檬粉落個酸汁到,再自己撕d九層塔🌿落去。檬粉捲成一舊舊,一口一紮,方便入口。酸湯好開胃,7酸3甜的比例,可以中和煎豬肉的膩😝碳燒豬肉確實做到有炭燒味道,有豬肉丸同豬肉片,丸會有小小軟骨。加埋魚露同九層塔的味非常香。-✅越發牛油雞翼。越發牛油鷄翼做法同平時的唔同,佢地的炸完之後會裹上一層蜜糖再痴d炸蒜上去,非常香口同偏甜😛鷄翼size有d瘦,所以貴過$15一隻係有d貴
越發地道河內料理
價錢💲: $85/ $100/ $80
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3/5
性價比🥢: 3/5 (細份)
回頭率😚: 3.4/5

✅越發牛油雞翼。越發牛油鷄翼做法同平時的唔同,佢地的炸完之後會裹上一層蜜糖再痴d炸蒜上去,非常香口同偏甜😛鷄翼size有d瘦,所以貴過$15一隻係有d貴。牛油味道主要係隻鷄翼入面,已經入左味。唯一唔好的係會痴牙dd。

整體係好食的,但定價有d高,而份量唔大。男仔食一碗粉應該會唔飽👀 如果下次想食越南野而唔係繁忙時間,可以去排下。