2024-03-01
芝加哥串燒酒場價錢💲: $248/ ~$1x-5x好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4/5 (串燒來講都唔貴啦)回頭率😚: 3.3/5-食串燒除左夜晚食,仲可以下晝食,佢地2點就開鋪,方便唔同人。呢間串燒店係中環、元朗同大埔都有分店,住新界的朋友都有個可以約朋友飲返2杯的地方。仲有佢地係我見過最多串燒款式的鋪頭,有超過200款,花多眼亂,唔覺唔覺就會叫左好多😂-🆗蒜香牛油龍蝦尾珍珠飯。傻左怕無澱粉所以叫左飯…珍珠米加d燒汁粟米葱粒,食落好似pepper lunch😂好彩龍蝦尾肉質結實唔霉,有小小🧄香d。-✅✅芝士和牛串/芝士雞髀肉串/ 大葱雞髀肉串/ 黑松露玉子燒/ 燒豬大腸/ 孜然午餐肉/ 燒韭菜/ 芝士年糕。芝士配肉肉夠juicy,奶香味濃。雞髀肉大舊又嫩,好食過d豬肉/牛肉。加埋大葱串好多汁,葱又甜🤓黑松露玉子燒的黑松露醬落得好鬆手,松露醬的菇菌味同甜甜的玉子燒又幾夾🤩豬大腸必叫‼️因為皮係燒到脆的,入面又唔會太多肥膏/太瘦,啱啱好!孜然午餐肉一樣燒到少少燶邊又香口。韮菜夠嫩冇渣。芝士年糕外面乾身,入面芝士爆晒出來,軟糯軟糯😗-✅水牛城雞翼
價錢💲: $248/ ~$1x-5x
好味程度😋: 3.7/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4/5 (串燒來講都唔貴啦)
回頭率😚: 3.3/5
✅水牛城雞翼/ 一口和牛/ 燒菠蘿/ 燒煙燻牛舌/ 蘆筍串/ 炭燒豬頸肉。呢啲都係正常水準。雞翼夠酸辣。燒菠蘿又甜又多汁。煙燻牛舌難免偏鹹。蘆筍串係bb蘆筍所以都嫩的但一定有佢的腥味。
🆗雞腎/ 鹽燒牛舌心/ 鮑魚。雞腎有d乾同埋好細粒。牛舌心唔夠厚,薄的口感差啲。鮑魚好細隻🤨 所以呢3款都可以唔洗叫。
整體都ok,其實好多野的味道都係孜然粉除非有特別寫係其他味道。但款式超級多,一定可以搵到你想要的!夜晚有時仲可以睇⚽️!