2018-02-25
小王牛肉麵都喺香港嚟講喺一間開左比較耐都比較多連鎖台式食物餐廰,開左咁耐終於嚟試下!假期夜晚8點左右食,都唔算太多人等位,四人枱大約等左五分鐘就有枱可以去食!環境嚟講都算舒服,同企枱有保持返一定既距離,因為四個人想叫多啲唔同既嘢食,而呢度咁啱真係有好多大大小小既菜式餸菜同小食比人選擇,連一啲台式飲品都有,真喺樣樣都好想食! 叫左珍珠奶茶($20)同滷肉飯($42),珍珠奶茶都算幾大杯同味道都好正路,而滷肉飯我覺得就比較細碗,而唔喺好似真喺台灣個隻肥肉比較多同比較濕既滷肉飯,不過味道都算好食,不過肉碎就唔夠多用嚟食成個飯。川椒皮蛋豆腐($35) - 雖然話有川椒,不過其實食落去都唔太辣,豆腐都幾好食,而皮蛋都好爽口。原汁牛筋麵($56) - 牛筋好大舊,爽口原汁牛肉麵($55) - 牛肉都好「林」身,食落去口感幾好,而個麵都喺用台灣比較厚身既麵,好正宗高雄滷水拼盤($68) - 呢樣反而喺我覺得比較遜色既一道菜,牛月展太「鞋」同好「銀」,其他都正路,但喺滷水味就真喺無乜,呢個都唔會再叫了如果嚟食。一口鹽酥雞($30),好食,非常入味鹽酥花枝丸($32) - 好食,同台灣既有得揮,不過得
叫左珍珠奶茶($20)同滷肉飯($42),珍珠奶茶都算幾大杯同味道都好正路,而滷肉飯我覺得就比較細碗,而唔喺好似真喺台灣個隻肥肉比較多同比較濕既滷肉飯,不過味道都算好食,不過肉碎就唔夠多用嚟食成個飯。 川椒皮蛋豆腐($35) - 雖然話有川椒,不過其實食落去都唔太辣,豆腐都幾好食,而皮蛋都好爽口。
原汁牛筋麵($56) - 牛筋好大舊,爽口
高雄滷水拼盤($68) - 呢樣反而喺我覺得比較遜色既一道菜,牛月展太「鞋」同好「銀」,其他都正路,但喺滷水味就真喺無乜,呢個都唔會再叫了如果嚟食。 一口鹽酥雞($30),好食,非常入味
鹽酥花枝丸($32) - 好食,同台灣既有得揮,不過得四粒嚟講真係太貴,呢個價錢唔太值。