2022-11-06 725 瀏覽
這間点寿司位於天水圍 T Town North 2樓舖,係一間新開店舖環境係以木系裝飾🤔,坐著感覺寬鬆舒適😙我覺得都幾好!.貝之盛 $48呢一款貝之盛係以係小船仔盛載🤔赤貝 、北寄貝、 帶子三款食材而製,望著這三款食材都好新鮮😙,味道鮮味一次過食到三款😋!.海膽三文魚籽鹽炙日本和牛 $26呢一款鹽炙日本和牛望著都好吸引🤤,賣相呢件係用咗日本和牛半生熟配海膽三文魚籽,食到入口口感海膽啖啖鮮味😙,和牛肉質腍嫩帶點肉香味道十足😋!.香蔥汁燒日本和牛壽司 $20呢一款香蔥汁燒和牛壽司賣相睇得吓🤔,食到入口散發香蔥汁燒味😙,配埋呢一塊和牛味道口感相當之正😋,啖啖鮮而嫩滑口感!.飛魚籽軟殼蟹卷 $52呢一款軟殼蟹卷望著都覺得唔錯🤔,色澤配答都幾好整款蟹卷係以蟹籽沾滿整件壽司,裹面包住紫菜同軟殼蟹😮,口感甘香脆口帶點軟殼蟹鮮味😋,配埋飛魚籽粒粒脆卜卜,令到口感特別又好味道!.椒鹽避風塘鮑魚 $40呢一碟避風塘鮑魚賣相香噴噴😙散發椒鹽香蒜味,食入口粒粒口感同鮑魚口感煙韌帶點爽口😋,味道都好正👍幾抵食!.鹽燒三文魚鰭 $28呢款三文魚鳍賣相金黃香脆🤔,食到入口好香鹽燒味帶點咸香味😙,口感脆口肉質嫰而滑
貝之盛 $48

海膽三文魚籽鹽炙日本和牛 $26

香蔥汁燒日本和牛壽司 $20
飛魚籽軟殼蟹卷 $52

椒鹽避風塘鮑魚 $40

味道都好正👍幾抵食!
鹽燒三文魚鰭 $28

呢款三文魚鳍賣相金黃香脆🤔,食到入口好香鹽燒味帶點咸香味😙,口感脆口肉質嫰而滑口😋!
松葉蟹肉四鮮丼 $68

呢一碗四鮮丼係用咗松葉蟹肉、 蟹膏、 蟹籽、 帶子四款,係以新鮮松葉蟹肉啖啖口感,蟹籽粒粒脆口,蟹膏啖啖鮮味,帶子新鮮而嫰滑味道鮮甜😋,一次過食到不同嘅味道真係唔錯!
北海道牛乳雪糕 $18

呢一杯牛乳雪糕白叨叨賣相🤔,食入口冰凍軟滑味道濃厚😋,

甜度適中味道都幾好!
2022-11-05
10 分鐘 (堂食)
午餐