2024-06-13
上次去食呢間新蒲崗嘅「薄餅怪獸」真係唔錯。首先,佢哋嘅「怪獸多寶」pizza加上特製嘅蕃茄醬,好味!餅底好脆,但又唔會太乾,加埋上面嘅各式料理,恰到好處,好好襯托出每一味食材嘅原味!蕃茄醬酸甜適中,唔會掩蓋其他食材嘅鮮味,好健康又好入口! 個人覺得醬汁可以再多d!!接下嚟,試咗佢哋嘅「麻辣烤鴨」pizza,配埋佢哋特調嘅麻辣醬,都好味!鴨肉係鴨胸,咬下去鮮滑嫩滑,醃料味好食,每一口都充滿濃厚嘅麻辣香氣,仲唔會太辣,剛剛好!另外,佢哋嘅「香蒜大蝦炒意粉」,蝦肉鮮甜,有蒜香味,配埋爽滑嘅意粉,健康飽肚之選!仲試咗「雞翼BBQ」,焗烤過後又香又脆,配埋佢哋自家醃製嘅BBQ醬,味道幾好。還有佢哋嘅「台式辣味炸雞」,炸到好金黃,遇到佢哋嘅辣味口汁後,香辣過癮!至於飲品方面,佢哋嘅「凍即磨咖啡」好香濃,比起普通餐廳咖啡好飲。「凍檸茶」,清新爽口,超適合呢種天氣喝! 總括而言,「薄餅怪獸」係一間滿意嘅餐廳!佢哋嘅食物質素高,價錢又合理,坐位都坐得舒服。