2023-11-04 1181 瀏覽
Happy Friday想搵一間個vibe夠chill 而cocktail又好飲嘅bar坐下🍸中環蘇豪區一帶嘅酒吧真係唔會令你失望😚Quinary係我bookmark咗好耐想去嘅酒吧 入圍Asia's 50 Best Bar⭐️酒吧呈古典工業風格 環境幽暗 幾有格調🕯而餐牌有各款酒吧獨有嘅特色Cocktail 款款都好創新而打卡able🍹✨️Lavender Meringue Pie $150係今次幾款酒當中我最喜歡的調酒💓上層係類似烤蛋白棉花糖嘅質感☁️好厚身嘅棉花糖奶蓋 帶些許檸檬嘅味道🍋而底層嘅Tanqueray Gin味道相對濃烈少少🥂而帶淡淡薰衣草香🌿中和上層嘅蛋奶香 整體組合十分夾搭 層次豐富👍✨️Earl Grey Caviar Martini $150呢款cocktail係酒吧最暢銷嘅調酒💫精緻可愛嘅造型吸引到唔少客人點呢杯飲品💞最上層係堆砌似雪糕造型嘅伯爵茶味泡泡🫧下層配接骨木花香嘅vodka🪵而最特別係加入了爆爆珠 'caviar'💥口感十分有趣🤪整體幾清新同易入口🍀✨️Peach Blush $150想要比較fruity啲嘅口味 呢杯調酒就啱晒了🍹以Rum作基底 加上桃蜜,

✨️Lavender Meringue Pie $150
Lavender Meringue Pie

Earl Grey Caviar Martini

✨️Peach Blush $150
想要比較fruity啲嘅口味 呢杯調酒就啱晒了🍹以Rum作基底 加上桃蜜, 自製嘅Falernum, 青檸汁同Champagne🍑味道清甜帶微酸 果香味濃郁🍬都係一款易入口 適合女士點嘅飲品👧
Peach Blush

✨️Marshmallow Duo $100
一款打卡必點嘅飲品📸其實實物只係半隻手掌咁細細杯🤏但牛奶樽嘅設計伴上烤棉花糖 十分可愛吸精🍼味道係加入忌廉, 蛋白, 棉花糖製成嘅milkshake🥛帶有雲呢拿vodka同whiskey 酒味較溫和🍷蛋奶香味十分濃厚🍳大家一人試一啖咁試下都幾新奇特別😉
Marshmallow Duo

總結:
完全理解何解呢間酒吧可以入圍Asia's 50 Best Bar 而且成日都full house✨️佢地嘅cocktail有唔少獨家自創嘅款式 而且十分好飲😋酒吧氣氛好放鬆 適合朋友聚會聊天💬大家有機會都不妨試試呢😉

2023-10-20
$185 (宵夜)
Lavender Meringue Pie
Earl Grey Caviar Martini