2017-06-02
今晚有女朋友接收工但係夜左走為作補償,就帶左佢去食宵夜平時宵夜,食黎食去都係粉麵,再唔係就點心甜品今次就特別啲,食燒物坐低周圍環境雖然唔算大,但尚算舒適,無壓迫感餐牌用木製品,別樹一格即係落order先order左個蒜香燒虎蝦一上枱已經有一陣燒海鮮嘅香味飄散, 再加上蒜香味,已經夠吸引食慾 蒜蓉仲用乾炸蒜同新鮮蒜蓉混合而成, 香味之中增添一份脆口嘅感覺 而蝦肉尚算彈牙, 有少少牛油嘅香味蝦頭重要仲有蝦膏有輕微嘅回甘,係一種會食上癮嘅味道再黎一份秘汁牛柳燒(2串)秘製既醬汁帶有少少甜味同辣味, 正正因為呢種少少甜辣而帶出牛肉汁既甜味牛柳燒至剛剛熟, 令肉質依然嫩滑我喜愛食羊肉,當然點個香燒羊架肉黎食下先一份有兩件,廚師貼心咁幫我哋將羊架切開一片片方便進食羊肉依然帶有小小膻味,但係食羊肉唔食膻味咁何必食羊呢調味基本上唔濃味, 只落左一啲鹽同黑椒燒製, 並唔會蓋過羊肉本身嘅味道,亦附上黃芥末醬同薄荷醬任君選擇女朋友想食香口嘢,就點左個酥炸生蠔鬆脆嘅麵包糠底下,有三至四隻新鮮嘅蠔仔合拼埋一齊形成一隻大大嘅吉列蠔一咬落去一股新鮮嘅蠔味直衝口腔再沾上濃厚嘅醬汁,降低油膩感之餘,小小既濕潤令更容易入
為作補償,就帶左佢去食宵夜
平時宵夜,食黎食去都係粉麵,再唔係就點心甜品
今次就特別啲,食燒物
坐低周圍環境雖然唔算大,但尚算舒適,無壓迫感
餐牌用木製品,別樹一格即係落order先
再黎一份秘汁牛柳燒(2串)
女朋友想食香口嘢,就點左個酥炸生蠔
鬆脆嘅麵包糠底下,有三至四隻新鮮嘅蠔仔合拼埋一齊形成一隻大大嘅吉列蠔一咬落去一股新鮮嘅蠔味直衝口腔再沾上濃厚嘅醬汁,降低油膩感之餘,小小既濕潤令更容易入喉只可惜有啲炸過左火喉,面頭有啲啲過硬
味淋魚干一食落口,鬆軟嘅口感一咬即化河豚干嘅味道依然存在,有小小嘅甜味,再灑上少量七味粉,甜甜辣辣係送酒一流嘅小食
點左咁多佐酒小食,當然要杯酒飲下啦
杯裝嘅梅酒細細杯,只有160ml, 就算女士都可以一個人去享受飲酒嘅時光濃郁嘅梅味輕微蓋過酒嘅濃烈,再配上佐酒嘅小食,會令人去細味品嚐
仲要有兩粒青梅係杯中添