2017-07-12 96 瀏覽
女小編放學後等埋男朋友收工,一齊去覓食😋當時已經10點幾,好多食店已經last order. 所以行去厚福街睇下有咩好食。外面望完岩食,環境坐得舒服,之後就入左呢間餐廳試下啦!本身都諗住只叫一碗麵食,點知見到晚市套餐都係$63一set 連一款小食&特色飲品,甘就試下啦!女小編好鐘意食撈檬,叫左香茅雞扒撈檬+火箭春卷+菠蘿特飲男朋友就叫左生牛肉湯檬+酸辣鳳爪+三色冰五分鐘都吾使,所有食物都到齊酸辣鳳爪味道偏甜,如果再辣D就好la! 不過都係好食!同埋大碟,有成6隻火箭春卷要讚一讚,原隻蝦去炸,香口而不油膩🍤😋生牛肉湯檬,牛肉吾會太腍,但湯可以再濃味點,份量👍🏻香茅雞扒撈檬,一睇個份量(特別係檬粉) 就誇張,女小編比左一半男朋友🤣雞扒好香,吾太乾,但配料如果有埋紅蘿蔔絲就更正啦。魚露偏甜,食落吾會太嗆口。飲品方面,我地都覺得Ok, 可以再濃味D不過呢個價錢$63一set, 算係好抵食😉埋單11pm, 都仲有人keep住入店食野,睇黎呢度都係食宵夜既地方🤣

外面望完岩食,環境坐得舒服,之後就入左呢間餐廳試下啦!

女小編好鐘意食撈檬,叫左香茅雞扒撈檬+火箭春卷+菠蘿特飲

男朋友就叫左生牛肉湯檬+酸辣鳳爪+三色冰

五分鐘都吾使,所有食物都到齊

火箭春卷要讚一讚,原隻蝦去炸,香口而不油膩🍤😋

生牛肉湯檬,牛肉吾會太腍,但湯可以再濃味點,份量👍🏻

飲品方面,我地都覺得Ok, 可以再濃味D

不過呢個價錢$63一set, 算係好抵食😉
2017-07-11
$63 (宵夜)
  • 火箭春卷