2022-03-06
天水圍站📍大家樂-呢排疫症日日煮,有時都煮到心好累,想出街買外賣,又唔係間間開,唯有食大家樂。而家見到佢有個外賣快餸,有肉有菜有飯,試試佢。外賣快餸($105/3款)分別試咗滑蛋粟米魚塊、菠蘿咕嚕肉同埋燒味雙拼。份量來講都唔算少,滑蛋粟米魚塊一貫水準,不過可能外賣原因,魚塊就比較淋咗少少,如果多番啲汁更加易送飯。菠蘿咕嚕肉啖啖肉就啱晒我呢個食肉獸,醬汁都幾濃,酸甜開胃。燒味雙拼就一般般啦,叉燒比較瘦,油雞冇乜肉,旁邊啲花生俾醬油浸淋晒。另外+15就可以有埋兩碗白飯、一個油菜、兩碗糖水。買得外賣就梗係唔想煮唔想洗啦,一於加埋。飯都幾大盒,糖水都足料好味,不過油菜份量就比較少,唔知係咪同近來菜價貴有關。買夠$100用八達通俾錢仲可以有九折,今餐埋單都係$108,兩個人都食唔晒,而家仲頂住個胃😹三個人食就啱啱好啦。百零蚊來講都算唔錯啦,係冇乜店舖揀嘅情況之下,都算係一個好選擇。而且包裝都好衛生企理。
而家見到佢有個外賣快餸,有肉有菜有飯,試試佢。
外賣快餸($105/3款)