2019-06-23
夜晚放工同媽媽兩母女去撐檯腳 因為我媽唔食⽜肉所以叫左個海鮮餐 每人$328 加⼀一入去要先上樓梯先到餐廳內部,坐底就先有兩碗小食可以醫肚先, 落單之後,就有侍應即時黎預熱個爐,海鮮會一碟碟擺係車仔度,到 預熱一個程度就會幫你逐碟放入去 蒸~~~先食左個清蒸沙包蜆同海中蝦,蜆幾鮮甜,海中蝦就正正常常。 再黎就係蟲草花蒸鮑魚,⼀⼈一 隻,鮑魚佢⽤左蟲草花鋪面,鮑魚 夠彈牙煙韌,花帶有少少咸味,可以不用點醬油食會有其鮮味下一樣就係蒜香粉絲蒸元貝,元⾙本身蒸既時間岩岩好,幾易咬, 連埋粉絲蒜香⼗分惹味 之後到清蒸桶蠔,毎人有兩隻蠔, 我雖然有隻食到有少少殻,但影響唔⼤,見到佢好飽滿,食落感覺鮮得有點帶腥。薑蔥蒸鮮魷,佢有埋⾖卜,個人就麻麻地D⾖卜,可能係就住鮮魷既煮食時間,⾖卜仲有少少硬,D鮮魷唔會蒸到好實好硬~~到左豬肉丸同墨魚丸,⾃己就覺得 豬肉丸入⾯D梅菜令佢咸左D,我 就鐘意墨魚丸多D,較淋滑。最後個⾦銀蒜蒸勝瓜,其實本人麻麻地勝瓜,覺得有種草腥味,但佢 好在蒸得夠熟同淋淋,加埋⾦銀蒜,令到我唔鍾意既腥味降到最低 仲有個南瓜 粥食架!其實每蒸完⼀度海鮮都 會將佢蒸左
先食左個清蒸沙包蜆同海中蝦,蜆幾鮮甜,海中蝦就正正常常。
仲有個南瓜 粥食架!
其實每蒸完⼀度海鮮都 會將佢蒸左出黎既⽔倒落蒸隔下面既粥底。其實除左南瓜底,仲有其他選擇架,同埋佢會叫你選擇放排 骨定雞⾁落去煮,我就揀左排骨,基本上兩母女清晒
呢度份量感覺少了點,不過材料係幾唔錯,而且服務都不錯👍🏻