2018-06-27
唔知點解今日特別想食咖喱同埋蛋包飯,喺馬鞍山呢個美食沙漠仲要有咁嘅要求真係有啲難度,不過又真係好好彩俾我搵到,佢就係大家都好熟悉嘅♥Pepper Lunch♥啦!入到去咁岩已經Last order (21:30),好彩佢地都肯做埋我生意。餐廳環境寬敞,感覺都令人輕鬆坐得舒服。芝士奄列一口牛柳飯 配 咖哩汁呢間野最初個個都會食黑椒牛肉飯呀、雞肉飯,無黎一排佢已經多左好多唔同款式同配搭,唔再係得普通牛肉或者漢堡扒。比完錢拎住張單埋位坐低,店員會親自上前送餐比你,畢竟鐵板好重同好熱,擔心客人拎唔穩,呢樣係做得好貼心,服務已經要大大加分👍🏻重點講返個餐先,佢個奄列係包住啲飯既,所以完全符合我想食既蛋包飯同埋咖哩汁~送到埋黎個鐵板已經炸炸聲,睇見都覺得緊張。而佢既咖哩汁係另外分開上,而鐵板上既牛柳粒仲係生。送餐既時候店員會溫馨提示先將牛肉煮熟,再倒啲咖哩汁上去,一倒落去啲炸炸聲就更加起勁💥💥講下佢個芝士,相信唔少人都喜歡食芝士,而且更喜歡拉絲既芝士。當我畢起一啖飯,就可以好輕易拉到芝士絲,配埋咖哩汁真係好Match😍佢既咖哩係日本咖哩,一啲都唔辣仲帶有甜味,你會忍唔住再想畢下一啖!而佢既牛柳都好
餐廳環境寬敞,感覺都令人輕鬆坐得舒服。
芝士奄列一口牛柳飯 配 咖哩汁
呢間野最初個個都會食黑椒牛肉飯呀、雞肉飯,
比完錢拎住張單埋位坐低,店員會親自上前送餐比你,
送到埋黎個鐵板已經炸炸聲,睇見都覺得緊張。
而佢既咖哩汁係另外分開上,而鐵板上既牛柳粒仲係生。 送餐既時候店員會溫馨提示先將牛肉煮熟,再倒啲咖哩汁上去,一倒落去啲炸炸聲就更加起勁💥💥 講下佢個芝士,相信唔少人都喜歡食芝士,而且更喜歡拉絲既芝士。
而佢既牛柳都好好食,腌味腌得好好,可能佢即黎即煮既關係,
牛柳熟左一啲都唔硬,好有口感,而且仲有啲肥膏係到,
食落口軟淋淋既肉質,雖然未至於入口即溶,但係已經好好食!
最黎順帶一提既係佢既黑椒真係好多,啖啖都食到黑椒味。
當然唔鐘意食黑椒既朋友係買餐果陣同佢講返走黑椒都無問題的😉
忌廉蘑菇湯
跟餐加$15可以配汽水同埋小食/雪糕,最後揀左忌廉蘑菇湯,
佢唔係杰身既湯,雖然係稀,但係個味就好濃好重蘑菇味,係我意想不到既地方。
食完呢餐覺得不久之後可以食多次,試其他唔同款式既,應該都會有唔錯既驚喜🙂