2024-01-07 2868 瀏覽
土瓜灣,一般人未必想得起嚟食宵夜,但今次我發現咗一家過夜嘅寶地。行入去,就見到啲姐姐工作嘅火喉火勢,點餐都即興,人流雖然紛紛擾擾,但服務意外咁準確嘅。首先黎一碟嘅皮蛋瘦肉粥🥣,吸引到我即時想開動,粥底濃滑,質感一流,啲皮蛋夠腍,咬落有層次。再嚟就係個人最愛嘅鹹水角,外皮炸得金黃酥脆,却又唔會過於油膩,啦啦嘅口感,金黃色嘅外表下,隱藏住爆發力十足嘅餡料,啖啖肉感非常滿足!再者,花咁少錢食到如此令人嘆為觀止嘅飲茶體驗,係真心覺得自己撞大運。大包、牛柏葉每一樣都做得好入味,精神飽滿,尤其係牛柏葉🌱,香而不膩,咬落彈牙得嚟唔失萎靡。總括來說,喺這家店嘅食物多到我食得非常開心,啲味道真係過癮,食到肚子圓滿。同朋友聚舊,一邊傾計一邊夜宵,真喺質素同滿足感兼得。去完饒富港味嘅美食之旅,一定會再戰!👌🏿🌃🍢