2018-08-28 1487 瀏覽
去完大澳沙灘, 返到筲箕灣夜媽媽,  open rice 一下, 見隔離都系大大活啊 大興啊 呢d, 冇咩新意, 諗住行多幾圈, 發覺都冇咩收穫, 難得見有安安燒, 心諗好過冇, 就試jor 啦! 夏日炎炎 當然選系室內坐啦~ 但其實outdoor 都有位. 之前系MK 都食過, 而呢個menu 基本都系一樣.  其實安安燒既selling point 系上菜都算快, 味道好味~ 茄子系燒烤必嗌既! 而呢個味道唔差~ 烤得熟第二愛就係金菇啦~ 呢個牛油金菇好正! 見佢個牛油都落得好重本下 之後加蔥 蒜蓉 小小辣椒~  十分香~ 停唔倒手. 呢個系牛舌 呢個煙肉芝士年糕,   比較創新, 但係個人覺得口感沒什麼特別, 花枝丸  烤得好好味!  值得推介! 蜜糖雞翼都系推介的, 因為佢烤得非常好! 外表稍微脆脆的, 咬入去都多汁 而且唔會有那陣雪藏味! 小食 豬耳 稍微辣, 可選! 嗌jor 兩份海鮮, 覺得那個仙貝 一碟有4塊, 但係總見一塊縮水得非常嚴重.  見上面鋪滿蒜蓉, 但係食落口, 冇咩口感, 味道淡. 芝士烤生蠔, 呢個質量還不過, 芝士同生蠔都算蠻配的.

之前系MK 都食過, 而呢個menu 基本都系一樣.

茄子系燒烤必嗌既! 而呢個味道唔差~ 烤得熟

呢個系牛舌

花枝丸  烤得好好味!
 值得推介!

小食 豬耳 稍微辣, 可選!

芝士烤生蠔, 呢個質量還不過, 芝士同生蠔都算蠻配的.
  • 花枝丸
  • 蜜糖雞翼