2015-08-19 2347 瀏覽
即興想去力奇食, 竟然係星期六既晚上, 膽粗粗既我係出發前半個鐘比我book到枱, 好似中了六合彩似的!!yeah!一行五人本來比張蚊形四人枱比我地, 但朋友話好逼, 就甘比返張大枱比我地, 張枱大到夠十個坐呀!!先黎個豬骨煲, 大大煲非常足料, 除豬骨外, 仲有豬手/腳, 番茄, 粟米等, 豬骨湯底又正!!推介有手掌一樣長既大蝦, 每隻都係$20, 非常低食!!咬落啖啖肉, 口感十足!! 必食就肯定有呢碟堆到成座山既肥牛啦!! 每片又唔會太薄又唔唔會太厚, 又唔太un, 肥瘦又均勻, 牛味又重, 好好食呀!! 五個人中我食得最多呀!!另外其他配料都好有水準亦都同樣大碟! 但叫之前必需衡量下大家可以食到幾多先好叫, 不然就造成浪費了!!但個渣檸檬薏米同雪梨汁就真係有d失望, 兩樣都無應該要有既味, 建議飲汽水或酒算啦!!其實我地一路叫野食都唔知個別既價錢ga!!因個menu係無show個價ga, 所以都有d海鮮價既感覺, 好彩埋單時見到收既價錢都算正常, 每位都只係二百幾, 甘既質素算是低食tim!!
足料豬骨煲
大蝦
肥牛
雜丸, 鵝腸, 豬紅

題外話/補充資料: 留意menu上面係無價錢ga~~ 還有因人不足, d野食要等好耐好耐好耐的!! 所以不要對服務有要求!!
足料豬骨煲
大蝦