2021-10-23
上星期與朋友經過寶琳新都城「夏麵館」,👀餐牌上“下午茶”嘅款式都頗吸引,所以取票等了大約5分鐘,便入坐試下 😁座位都幾寬敞乾淨,我哋點了👇🏻幾款下午茶:“嫩雞煨麵”($42)~湯味清甜兼頗多菜及嫩雞粒,麵質滑滑👍🏻😋“瑤柱蛋白炒飯”($52)~炒飯拿捏得唔錯,唔油唔硬好乾爽,加埋啲蛋白瑤柱香👍🏻😋“老上海炒麵”($50)~味道一般,不過不失啦!😊“菜肉餛飩麵”($40)~湯略清淡、餛飩皮略厚,麵就👌🏻,一般啦!😊跟餐還加配了一客鮮肉小籠包(唔記得影)及半客“豆沙鍋餅”($32)~小籠包細細個一口一啖,皮比較厚;豆沙鍋餅頗鬆脆,但油咗dd。🤔跟餐任選👆🏻飲品~凍/熱 豆漿、酸梅湯,味道唔錯!😉👆🏻每款份量都比我想像多,唔似下午茶,似午餐多啲。總括而言,連加一服務費都係二百幾元埋單,食物質素👌🏻之餘又令我哋食到好飽,連晚餐都慳番,都係唔錯選擇嘅「下午茶」啊!😅😘
座位都幾寬敞乾淨,我哋點了👇🏻幾款下午茶:
“老上海炒麵”($50)~味道一般,不過不失啦!😊
跟餐任選👆🏻飲品~凍/熱 豆漿、酸梅湯,味道唔錯!😉