2017-09-18 1028 瀏覽
喺中環行過呢間咖喱屋好多次,門口望入去睇唔到位,仲以為淨係做外賣嘅。直至有一次我朋友喺Facebook度Tag咗呢間餐廳,話非常之好食,見今日有啲時間又行開中環就決定去試吓。入到去非常之簡單嘅茶記裝修,六點鐘入到去,叫左個馬沙拉魚,跟飯另外加一碟走油生菜。先講下個咖喱,辣,夠辣,因為我叫咗個大辣,order既時候姐姐都望左我一眼,撈飯實在係一流,好在叫少飯,唔係實成碟都俾我食曬。魚好薄身,唔好有咩大期望。撈汁已經好夠。油菜我要全走,第一碟上嚟啲油令立立,我同姐姐講係咪已經走咗油?佢話係,我話點解咁有油嘅,跟住佢話你一啲油都唔落會好黑個喎,我話我唔介意,之後佢話咁我幫你過一過水啦。我都求其無所謂。之後嚟嘅係一碟全新,由頭做過嘅生菜全走。之後賣單$77,晚飯價錢真係好ok,我一定會返兜。

之後賣單$77,晚飯價錢真係好ok,我一定會返兜。

馬沙拉魚大辣
馬沙拉魚大辣