2024-06-06
估唔到呢間本身喺其他區開嘅台式食店,我之前只係試過去火炭分店嘅外賣,而家大埔分店嘅堂食店,竟然食評好評仲多過其他分店。我這次來到,忘記了之前吃過什麼,一定飲過珍珠奶茶,這次飲過珍珠奶茶味道相當普通到茶味不夠濃郁,冰粒太多,珍珠亦都沒有以前咁彈牙有嚼勁。它的拌麵,不知道是不是因為比較多油,脂肪比較多,因此吃得比較油。🥲麵條本身質地帶少許彈牙,本身冇乜調味料,佢俾咗一盒仔預先整好嘅豉油,其實都算係冇乜誠意㗎喇😼不過整體點餐後等得比較耐,可能因為炸物比較多,佢全部嘢都係即炸掛。這個雞扒都算係夠大塊,亦都因為即炸,脂肪多的話,亦都帶點油膩,因此吃起上來比較多膩,唔知係咪食早餐都食得比較遲,我都要慢慢進食,後來才提返起個胃口。😂不過整體就佢嘅麵條質素,調味料嘅味道,以及珍珠奶茶嘅珍珠質感以及茶味,佢喺大埔有咁多好評其實都係令人有啲奇怪,👦如果食台灣嘢我都唔會食佢,如果你話喺大埔要搵食店嘅話,就更加唔會再次來到這一間台式食店啦。附近你去刀削麵、油渣麵、餐廳又或是下午茶,大把更佳的選擇
附近你去刀削麵、油渣麵、餐廳又或是下午茶,大把更佳的選擇