2016-10-29
好耐無同好姐妹食飯, 一食又唔知雞啄唔斷幾耐.呢間樂天係食南洋家鄉菜, 諗唔到係咩, 不過睇門口既menu都幾吸引, 又試下呢個風味先.餐牌以圖文並茂, 而且好多菜式都分左大中細size, 當然價錢都唔同, 咁又幾好, 兩個人黎食可以食多一兩樣.對雞翼既鍾情真係難以抗拒, 要左款蝦醬雞中翼(S), 一上枱, 嘩...細都咁大碟, 有成8隻, 仲隻隻都唔細. 即炸非常熱辣辣, 食落好香口唔油膩, 蝦醬味唔算太濃, 而雞翼本身有簡單調味唔會太淡, 肉質亦夠嫩滑.仲有茶香鐵板豆腐(S), 又係細都咁大舊, 而且仲好厚. 個汁有肉碎, 冬菇粒等等, 咸咸地好惹味, 剩係個汁已經可以撈成碗飯食. 祗於個豆腐好細滑, 流入口腔既口感, 好正.要多款蔬菜類, 苦瓜炒蛋, 炒蛋少少燶夠香口, 苦瓜好爽口, 配蛋食中和左甘甘地既味道, 我唔係成日食苦瓜都接受到, 不錯既家鄉餸菜.服務亦唔錯, 好勤力加水, 環境亦坐得舒服, 唔擠迫.
呢間樂天係食南洋家鄉菜, 諗唔到係咩, 不過睇門口既menu都幾吸引, 又試下呢個風味先. 餐牌以圖文並茂, 而且好多菜式都分左大中細size, 當然價錢都唔同, 咁又幾好, 兩個人黎食可以食多一兩樣. 對雞翼既鍾情真係難以抗拒, 要左款蝦醬雞中翼(S), 一上枱, 嘩...細都咁大碟, 有成8隻, 仲隻隻都唔細. 即炸非常熱辣辣, 食落好香口唔油膩, 蝦醬味唔算太濃, 而雞翼本身有簡單調味唔會太淡, 肉質亦夠嫩滑. 仲有茶香鐵板豆腐(S), 又係細都咁大舊, 而且仲好厚. 個汁有肉碎, 冬菇粒等等, 咸咸地好惹味, 剩係個汁已經可以撈成碗飯食. 祗於個豆腐好細滑, 流入口腔既口感, 好正. 要多款蔬菜類, 苦瓜炒蛋, 炒蛋少少燶夠香口, 苦瓜好爽口, 配蛋食中和左甘甘地既味道, 我唔係成日食苦瓜都接受到, 不錯既家鄉餸菜. 服務亦唔錯, 好勤力加水, 環境亦坐得舒服, 唔擠迫.