2021-02-21
今日收工經過元朗,朋友介紹過有間地道小店一定要試試!佢雖然係元朗不過就比較近朗屏西鐵站!佢就係「名川麵棧」!一睇佢既裝修都有上下時代,比較貼近有貼地味道既小店,地方都叫寬躺又唔會坐得太迫,仲有外圍有啲露天位坐,另有一番風味!雖然佢叫做麵棧,不過佢嘅餐牌嘢食都好多元化,主打一定要食佢嘅米線麵,仲有唔同種類嘅飯同小食,竟然仲有日本嘅鰻魚飯,不過下次先再試下啦!特盛大豬餐($60)朋友成日都講有個好正嘅米線套餐,今次終於叫咗喇,佢個餐牌雖然有啲複雜,不過啲姐姐都會好用心咁解釋俾你聽,睇吓你想食啲乜嘢,呢個特盛大豬真係樂吸引,入面有豬軟骨(夠晒入味配搭濃湯)、叉燒(肥瘦適中)、豬柳蛋漢堡(佢真係豬柳蛋嘅漢堡味道一流)、同埋炸豬扒(豬扒嘅外皮鬆脆唔會好厚粉再加埋啖啖肉值得推介),我就揀咗濃骨湯,佢嘅湯底十分之濃郁配埋米線真係好入味,分量十分之夠飽因為有唔同嘅大豬配料,最啱我哋呢啲食肉獸!嘢飲我就揀咗凍檸茶走甜,佢要茶膽都唔錯,一杯嘢飲加個米線份量啱啱好,令到你可以好好享受一個美味嘅午餐,仲可以飽住出門口添。佢嘅食物都仲有好多其他唔同嘅種類,仲可以做埋外賣,有雞煲啦唔同嘅晚飯啦,外賣仲有折添,大家
特盛大豬餐($60)
佢嘅食物都仲有好多其他唔同嘅種類,仲可以做埋外賣,有雞煲啦唔同嘅晚飯啦,外賣仲有折添,大家可以先睇吓佢幾餐牌又多一個外賣嘅選擇啦!