2023-07-20
港久新街,主打傳統大排檔風味菜式, 佈置好有懷舊的感覺,簡潔明亮, 將經典鑊氣大排檔風味重現在舌尖上, 加上強勁嘅冷氣, 仲唔使食到身水身汗㖭 !豉蒜蒸大鱔 $168熱燙燙及冒著煙的白鱔片上面鋪滿豆豉、 蔥粒及紅椒絲, 豉香四溢, 白鱔片充滿光澤, 十分新鮮, 肉質鮮味帶嚼勁, 口感一流, 咀嚼時, 甘香的魚油填滿口腔, 讓人喜歡,鮮甜惹味豉汁, 拌飯一流。潮式蠔仔餅 $98新鮮煎起的蠔餅, 煎至金黃香脆, 香氣十足, 入口超級香脆, 啖啖肥美飽滿蠔肉, 及蠔汁的鮮香, 讓人停不了口。錫紙焗花蛤 $68帶殼花蛤, 完全被豐富的蒜蓉覆蓋著, 蒜香誘人 ,花蛤肉質鮮甜滑溜, 先嚐到鮮味的肉汁, 跟著慢慢滲出蒜香, 惹味開胃。 燒生蠔三隻/優惠價 $30大隻飽滿生蠔, 表面鋪滿大量香蔥、 蒜蓉及蒜油, 令人垂涎, 蠔肉嫩滑,充滿肉汁, 啖啖的誘人蒜香,超抵食,愛蠔粉絲一定要試。福建炒飯 $88濕潤的福建炒飯, 上面鋪滿爽彈的 蝦肉、 翠綠的菜粒、 滑溜的冬菇粒,好有鑊氣 , 每口米飯油潤 , 豐富又美味。
豉蒜蒸大鱔 $168
潮式蠔仔餅 $98