呢排新開左好多麻辣火鍋店,本身都係愛辣之人,咁岩今日黎到銅鑼灣,即刻試試呢間臥龍,睇下係咪真係咁正宗😋閒日7點左右去到,都唔算好多人,店內環境好有中國feel,好似真係返左成都食火鍋咁 😝叫左個鴛鴦鍋,中間係藥膳 外圍先係麻辣火鍋,鍋入面既麻辣湯底,睇真啲原來係麻將咁既形狀,仲係一副十三么!等緊既時候餐廳仲會準備啲前菜俾客人,酸酸地幾開胃。個醬汁都會幫你調配好,侍應仲叫我地落啲佢地既香油,會令食物更香~Order左手切肥牛,唔會丸多脂肪,肉質都好嫩。側邊有4塊白色既係牛白肉,侍應話係牛橫隔膜下面既脂肪,滾兩三下已經可以,口感好爽,第一次試,幾有驚喜😋呢個雙色鬼馬油條,係油炸鬼+墨魚滑。即炸出黎,熱辣辣,又脆,同朋友清哂👍🏻另外仲叫左黑毛豬,牛餐肉,四寶丸,豬紅,豬紅一啲腥臭味都無,唔錯。整體黎講,唔會太過辣而食唔到,侍應既服務態度好友善會同你傾下計,而且價錢公道,有機會會再同朋友黎食試埋海鮮👍🏻1