2021-01-22 662 瀏覽
灣仔最近開咗好多間新餐廳,上次去大王東街Bakehouse時經過呢間小店。員工有禮地出嚟介紹, 得知原來這裏的大廚十分有名氣,曾在中環Ritz Carlton酒店及養和醫院canteen任中菜部廚師。 最近幫襯兩次都十分之好食。這裏的菜式款式不算多但係比較精, 鑊氣十足,味道一流👍🏻推介:炒貴叼 $88,夠鑊氣,味道剛好不會太辣,配料有蝦,雞蛋,芽菜,洋蔥,紅椒,火腿,白芝麻,香氣十足,食過返尋味! 星洲炒米 $88,配料同貴叼差唔多,加咗青椒絲,冇咗芝麻。芥蘭炒牛肉 $88 ,出色之作 ,牛肉夠淋,芥蘭煮得剛好,唔會硬,芥蘭冇苦味。我仲有好多其他菜式想食例如招牌雞煲,魚香茄子煲咕嚕肉,乾炒牛河,羊腩煲。外賣仲有九折。食物味道一流,服務有禮,值得推介的餐廳!

推介:
星洲炒米 $88,配料同貴叼差唔多,加咗青椒絲,冇咗芝麻。

外賣仲有九折。

食物味道一流,服務有禮,值得推介的餐廳!

2021-01-16
10 分鐘 (外賣自取)
  • 炒貴叼
  • 星洲炒米