2021-12-19 189 瀏覽
之前食過尖沙咀分店,都係覺得朗豪坊呢間最好食☺️-👀冇立場資訊-🐂水煮牛肩肉(例牌$208)例牌已經好大兜,夠兩至三個人食,同埋包埋另外四款配料😋先講牛肉,夠薄同有牛味 份量都夠多,不過可以再嫩身啲!!辣味亦唔係死辣,食落夠香夠過癮,夠晒麻👀配菜方面,娃娃菜夠入味,啲薯粉幾彈牙,不過有少少難咬,凍豆腐好多汁同埋都有好多舊,而牛肚就軟硬適中,有咬口而且都幾夠味☺️-🥔酸辣土豆絲 ($39)食落夠酸,會有少少辣勁後尾先出,不過整體嚟講唔算好辣,都接受到🥰-🦐巴蜀香辣爆蝦球 ($188)一碟得六隻蝦,不過外皮夠香脆,蝦肉夠彈牙,麻同辣嘅比例啱啱好,而且幾入味,不過真係有少少辣🥵唔係好食得辣嘅朋友嗌呢碟之前真係要諗清楚🥲-🍎特大新鮮果茶 (1300ml $108)嚟到真係超級大杯,夠三個人飲😂啲水果好足料,甜度啱啱好,又可以解辣,仲可以食埋入面啲生果,個人嚟講每次嚟都一定會嗌😙-呢間川菜都幾高質,不過繁忙時間去嘅話記住訂枱,如果唔係就要等一段時間先入到去🤔朗豪坊分店嘅樓底好高,仲有露天區域,坐落幾舒服!而且本身每人會有一杯茶,有杞子玄米等等,飲落幾清甜☺️真心幾推介!!
之前食過尖沙咀分店,都係覺得朗豪坊呢間最好食☺️
👀冇立場資訊
🐂水煮牛肩肉(例牌$208)
🥔酸辣土豆絲 ($39)
🦐巴蜀香辣爆蝦球 ($188)
🍎特大新鮮果茶 (1300ml $108)