2008-11-10
前日又專登嚟咗呢間大排檔食晚飯,因為佢鑊氣夠!佢嘅位置其實唔係好旺,行過好易錯過,好彩佢都叫有個燈箱唔係太難搵。一嚟到都已經好爆好多人,差唔多由街頭坐到街尾,不過都係即刻有枱,因為佢啲枱係無限加嘅! 坐低就叫咗: 豉油皇炒麪:呢個差唔多係我哋次次都叫嘅主食,我哋一路睇住阿叔炒麪,已經聞到香味! 夠鑊氣之餘,賣相又得,仲炒得好乾身,唔會有好多油留番喺個碟底,麪質煙靱,真係好惹味! 醬爆生腸:今次好似油多咗啲,感覺上差咗少少,但仍然係好好味,生腸冇內臟味,爽脆彈牙,味道濃郁,唔係次次叫都有,要睇吓賣晒未,試過幾次冇得食,今日好彩仲有! 沙薑雞半隻:睇住阿姐幫我哋先用湯淋熱隻雞,大大話話攞住隻碟淋咗成個字,再用電飯煲入面啲汁又淋多成十次先上枱。雖然得半隻,但係都好大碟,雞肉好嫩滑,唔肥連皮都可以食,點埋沙薑就完美嘞! 汽水兩罐食食吓見到阿叔整雞好有功架,一下一下淋湯好有節奏,連續整咗幾隻都好似好輕易,成晚唔知佢會整咗幾多隻呢?
汽水兩罐