2020-02-11 17 瀏覽
今日帶媽咪去海港城行街,成個商場都得返好少人,感覺好壓抑。跟住我地就走去對面既海威大廈食lunch。呢間六合小廚主要係做中式小菜,見到menu既價錢都好合理,好街坊既感覺,就同媽咪入去食。我地得2個人,叫左3樣菜。首先,叫左咖喱薯仔牛腩,佢份量好幾大,而且好足料,有好多塊牛腩。抵讚既係咖喱調味適中,仲好入味,送飯一流。另外,媽咪想食咸魚雞粒炒飯,大廚炒得夠乾身,有d咸魚香好開胃,而且好大碟,我地2個都食唔曬。最後,我好想食蠔餅就叫左一碟,都煎得香口,就算唔加魚露都已經夠味,蠔仔都相當大粒,確實唔錯。總結黎講,呢間小菜係有驚喜,埋單都唔洗300。最近香港接二連三既打擊,伙計都同我地2個呻左幾句話生意難做,希望快d回復正常。