餐廳: 渝酸辣粉
資訊:

2018-09-14 386 瀏覽
其實本身唔係特別食得好辣, 但特別喜歡食麻椒味, 剛巧麻椒癮起黎到cwb, 一於試試mark了好久的渝酸辣粉!平日夜晚7點零鐘去到, 剛好取了最後一張2人枱, 地方比較細, 不過幾有中國風味, 而且重點係, 成間店都有果陣麻味今日唔係好肚餓, 只係叫左3樣野, 加一碗白飯。口水雞小辣(例牌)/$73:份量都ok, 舖左2層雞肉, 睇落去都唔係油淋淋既感覺, 而花椒油味好重, 好正, 雞肉亦都好滑, 小辣對我黎講岩岩好, 有麻辣感覺但又唔會辣到食唔到, 正呀!涼拌素食3拼/$62:有木耳, 茄子, 同青瓜,  木耳比較似貓耳朵, 唔辣既好開胃, 而另外2款都帶有少少辣, 3種都係涼拌菜但其實3款都唔同味, 味道做得幾好, 只係茄子比較油~酸辣粉小辣/$37: 等左好耐先上枱, 面層辣油唔多, 但有超多芫茜, 好正, 湯底好夠酸, 味道好正宗, 薯粉煮得剛剛好, 好q彈, 呢個湯算做得好好, 唔多油之餘又好夠酸辣, 大推!!3樣野飲加碗白飯, 埋單$190, 都幾抵食, 而且最欣賞既係做得對味之餘, 食物又唔會好似油浸咁

今日唔係好肚餓, 只係叫左3樣野, 加一碗白飯。

口水雞小辣(例牌)/$73:
口水雞例牌