2023-11-02
公司附近都有呢間coffee shop,估唔到喺銅鑼灣行街都見到呢間分店,仲要裝修好特別,有少少Halloween佈置,可以比我打卡之餘,成個感覺都好chill。我地嘆下咖啡之餘仲可以食埋餐豐富晚餐。點左碟沙律,有大蝦同埋帶子,沙律菜好新鮮,醬汁酸酸甜甜,用來做前菜,夠晒開胃。Carbonara 一直都係我嘅最愛,呢間餐廳煮得味道啱啱好,我鍾意佢味道非常香濃,意粉軟硬度適中,當中冇用到煙肉,用咗慢煮豬肉,食入口更加有口感。煙三文魚牛油果egg Benedict,呢個配搭基本上係無敵,無論早午晚任何時間都可以食一份,一定好味。最後食埋個甜品真係非常滿足,而且真係要大推呢度嘅芝士蛋糕,入邊配埋麻糬,有流心嘅感覺,食入口多一種不同的口感,但都係一樣好creamy ,超級好味,芝士蛋糕極度香濃,下次下午茶我會再試吓其他味道。