2019-09-27 95 瀏覽
上個月媽去左旅行,有晚帶阿爸黎食依間九重鮮,兩父子撐台腳,佢十分回味。媽有點醋意🤔所以今晚一於同媽黎 😂餐廳地段方便,黃埔地鐵站A 出口,行5分鐘內就到。一入餐廳,看見牆壁掛了多套韓服,可免費試穿影相,媽十分興奮! 仲叫我幫佢影左N 張靚相。-餐廳環境寬敞,座位夠多。每張檯都十分寬闊,令人坐得舒適。蒸氣套餐有五款,我地點了「濟洲島10重海鮮塔」! 加$12 仲配埋任飲。-個海鮮鍋大大個有氣勢!職員教導我們當溫度計達到95度,就可以舉手示意。大約10-15分鐘,就可以開餐了😬 職員會協助我們打開逐層海鮮塔,亦會不時幫我們清理台面。-第一層有海蝦、黑椒鹽肥牛及象拔蚌!肥牛肥瘦均勻,肉味濃,我喜歡點柚子醬油,更覺惹味。海蝦相當彈牙鮮甜,象拔蚌亦夠爽脆。-第二層有媽最愛的日本大元貝。先品嚐熱騰騰又清甜既湯汁!元貝鮮嫩彈牙,不需點醬汁去提昇味道,還有滿滿的粉絲!-第三層有霸氣的龍蝦🦞!啖啖肉!鮮甜爽彈。-第四層係花尾龍躉指天翅、大花蛤、沙白。龍躉肉既魚皮膠質重,雪白魚肉細緻夠嫩夠滑。沙白蜆肉爽甜無沙。-最後是鮑魚、蘿蔔、南瓜、甜薯鮑魚夠鮮不韌、南瓜鮮甜、蘿蔔多汁-除了海鮮鍋,還奉送一份海鮮煎餅及

第三層有霸氣的龍蝦🦞!啖啖肉!鮮甜爽彈。

最後是鮑魚、蘿蔔、南瓜、甜薯
鮑魚夠鮮不韌、南瓜鮮甜、蘿蔔多汁
除了海鮮鍋,還奉送一份海鮮煎餅及自助食物區。
金黃色的煎餅皮夠薄,加少許泡菜,味道變得不單調。

自助區各款食物整齊地排列著
清新冷盤有:涼拌麻辣涼瓜、椰菜、豆芽、韓國泡菜、羅馬沙律菜、八爪魚🐙、雪梨汁水冷麵
熱盤有:韓式炒年糕、辣湯韓式魚糕、鳴門卷串、麵包布丁等等
水果甜品有:日本大福、椰子洋羹、朱古力曲奇慕絲、摩天輪糖果、火龍果、蜜瓜等等
選擇多而且食材新鮮
另外,當有特式食物推出時,職員會搞鑼鼓,當晚有醬油蝦、鮑魚、蜜糖芥末炸雞
韓式芝士豬肋骨、韓式辛辣麵
很愛韓式炸雞,熱辣辣皮脆肉嫩,食得滋味。