2022-07-18 34 瀏覽
位於香港大學站,離地鐵站只有5分鐘路程都好方便店舖内都算大,枱同枱之間都有一段距離,坐得舒適。首先黎到嘅係前菜,有確沙律。食落啲菜好爽口同埋材料好新鮮,溝埋啲醋一齊食,好開胃啊!麵豉湯都好好味,湯料有一片片薄切蘿蔔,同有啲蜆肉,飲落好鮮甜㗎再黎就係師傅推介嘅各種時令拼盤,有兩隻日本蠔,池魚刺身、磯煮鮑魚、蟹糕醬豆腐、同埋右口魚邊壽司。雖然眼見好似好多醬汁,但因為啲刺身真係好新鮮,所以食落口係有好平衡嘅味道,食材嘅鮮味好出。磯煮鮑魚嘅汁係甜甜地嘅,而隻鮑魚本身已經切成細份,適合同人share。豆腐一食落口簡直係蟹膏味大爆發!超級滿足,建議最後先食~而右口魚邊壽司,配合灸燒處理,將魚油逼晒出黎,成個口都好香~呢一份係花錦魚生丼。飯入面撈囲好多粒粒魚生,有三文魚,三文魚籽,右口魚邊,赤蝦等,將飯面隻半生熟玉子同飯一齊攪拌後入口好好味,絕對值得推介!另一碗係夢之丼。望落去都覺得好豐富,呢碗入面有三文魚籽厚厚嘅帆立貝,牡丹蝦,松葉蟹,右口魚邊同埋海膽。樣樣食材都好新鮮!配上珍珠米 好滿足~帆立貝仲以點點隨丼嘅橙醋。將帆立貝嘅鮮甜味帶左出黎,食起上嚟好夾!2人晚餐食咗9百幾,因為食材同菜式都好出

位於香港大學站,離地鐵站只有5分鐘路程都好方便

店舖内都算大,枱同枱之間都有一段距離,坐得舒適。

豆腐一食落口簡直係蟹膏味大爆發!超級滿足,建議最後先食~

另一碗係夢之丼。望落去都覺得好豐富,呢碗入面有三文魚籽

2人晚餐食咗9百幾,因為食材同菜式都好出色,都覺得物有所值~