2021-12-10
平日生活咁忙碌適當時候梗係要「Me Time」一吓去平衡緊張又繁忙嘅生活今日專程嚟嚟到上環【DK Cuppa Tea Cafe】歎番個靚靚又夢幻🌈嘅Afternoon Tea ☕️餐廳裝潢夢幻又高雅感覺猶如走進仙境一樣步入餐廳已經聞到陣陣香薰味道令人感覺放鬆 有助舒緩神經🧚🏻♀️夢幻《仙子樂園》Tea Set擺盤設計精緻華麗極具心思完全為你帶嚟另類視覺享受當中以極具醫療價值嘅CBD元素作主打✔️有助放鬆身心,保護神經✔️改善及舒緩皮膚敏感、泛紅、發炎等症狀✔️ 具抗氧化作用:加強皮膚表層保護屏障,改善皮膚自我修復力💢鹹點包括❣️新豬肉牛角包🥐以新豬肉入饌 當然食得更為健康有「營」❣️蝴蝶飛舞杯:迷你法式三文治外層鬆脆🥪+擁有貝殼🐚可愛造型嘅瑪德琳蛋糕令人愛不釋手💢甜點有:❣️健康水果乳酪天使杯🧚🏻♀️新鮮乳酪配上豐富乾果、健康穀物片,賣相精緻,口感豐富❣️法國CBD朱古力蛋糕蛋糕質感鬆軟,滿載香濃朱古力味道🍫,甜度啱啱好,食落唔會有膩嘅感覺。當中嘅CBD成份,更有助舒緩神經,食完幸福感滿滿💕❣️英式鬆餅(配玫瑰醬🌹)鬆餅做得比較硬身,口感豐富,有嚼勁配以玫瑰醬一同進食 味道酸酸甜甜非常醒胃😋💢有機花茶
適當時候梗係要「Me Time」一吓去平衡緊張又繁忙嘅生活
🧚🏻♀️夢幻《仙子樂園》Tea Set
擺盤設計精緻華麗極具心思
完全為你帶嚟另類視覺享受
當中以極具醫療價值嘅CBD元素作主打
✔️有助放鬆身心,保護神經
✔️改善及舒緩皮膚敏感、泛紅、發炎等症狀
💢鹹點包括
❣️新豬肉牛角包🥐
以新豬肉入饌 當然食得更為健康有「營」
❣️蝴蝶飛舞杯
:迷你法式三文治外層鬆脆🥪+
擁有貝殼🐚可愛造型嘅瑪德琳蛋糕
令人愛不釋手
💢甜點有:
❣️健康水果乳酪天使杯🧚🏻♀️
新鮮乳酪配上豐富乾果、健康穀物片,賣相精緻,口感豐富
❣️法國CBD朱古力蛋糕
❣️英式鬆餅(配玫瑰醬🌹)
鬆餅做得比較硬身,口感豐富,有嚼勁
配以玫瑰醬一同進食 味道酸酸甜甜非常醒胃😋
💢有機花茶Dreamy Tea 🫖