2020-04-13
尖沙咀 #tiffany 推出新既春日主題 #下午茶 $688/2 包茶/咖啡最底層有#提子鬆餅 睇落好似燶左 但其實無,表面好脆!有#cream #藍莓醬 #柚子醬 個人鐘意藍莓醬,有粒粒藍莓外,又唔會太甜😋仲有伯爵茶瑪德蓮 🍋檸檬瑪德蓮 兩個都好清新🥰仲凸埋肚腩中間係鹹點:#鵝肝醬 凍球,呢個幾得意,一粒車喱子咁包住鵝肝醬,十分濃味,如果有塊餅/包加埋就岩岩好😋😋🦐鮮蝦銅鑼燒 呢個係新加入既 雖然有#魚子醬 但都係比較淡味另外仲有 #油浸蕃茄羅勒包 黑毛豬火腿卷 同埋綠色白色果舊啫喱裝東東(呢舊煲唯一一舊不好吃)黎到最期待既甜點;最吸晴既#士多啤梨 其實係#櫻花士多啤梨 平時講親櫻花會覺得藥水味、好伏,但呢個係好食既!酸酸甜甜既士多啤梨慕絲🍓#歌劇院蛋糕 亦都好好食,咖啡味重 少少苦甘☕️#接木花慕絲 呢個睇落同tiffiany勁襯,不過味道唔係好突出仲有個熱帶水果忌廉慕絲,呢個不錯哦,最底有柑桔果醬,酸甜開胃😚減少油膩感最後有#鳥巢朱古力蛋 呢個係🍫黑朱古力包住棉花糖,黑朱古力太苦,唔太好食🍵茶水方面揀左日本綠茶同烏龍茶,職員好好,不停加水,食物質素都好好,係值得食既T美味指數:9
最底層有#提子鬆餅 睇落好似燶左 但其實無,表面好脆!
仲有伯爵茶瑪德蓮 🍋檸檬瑪德蓮 兩個都好清新🥰仲凸埋肚腩
中間係鹹點:
另外仲有 #油浸蕃茄羅勒包
黎到最期待既甜點;
#歌劇院蛋糕 亦都好好食,咖啡味重 少少苦甘☕️
美味指數:9/10