2018-08-01
終於嚟到呢間新開嘅糖果店,外面睇到好靚,俾佢吸咗我入去~ 店員話開咗8日咋~ 舖頭內有小段樓梯,牆上嘅花好精緻~ 再望埋舖頭內主要都係用粉粉嘅湖水藍,好 soft 好舒服嘅感覺。糖果朱古力主要用透明正方體包裝,都有膠袋包裝同紙盒一排排嘅,仲有唔同嘅禮盒裝。收銀機旁邊有個直窗,可以望到好靚嘅日落... 今次試食,所以買少少先。唔知點選擇?可以望上面嘅提示。陳列出嚟嘅選擇有重覆嘅,所以要睇清楚呀。透明正方盒排到好整齊,而且每種都有中英文介紹嘅。連盒入面都排到好整齊~ 睇到好舒服~ 職員都好熱烈介紹架。最後我都係買咗呢幾盒試下先。本嚟想買香檳熊仔,不過賣曬... 玫瑰花造形嘅糖都有好幾種,不過睇清楚有d唔係用玫瑰花嘢做嘅,所以最後選咗 But First, Rosé,再選埋 Mint Chocolate Caviar 同 Kona Espresso Beans。紙袋加埋上面嘅裝飾紙,立即送禮都可以!But First, Rosé 係軟糖,有少少酒味,淡淡嘅甜味,軟綿綿~ Mint Chocolate Caviar 細細粒~ 表面嘅薄荷朱古力好香濃,中間有粒甜甜嘅薄荷糖,味道唔刺激喉嚨嘅~
紙袋加埋上面嘅裝飾紙,立即送禮都可以!
最後試食 Kona Espresso Beans,因為估呢個味最濃。一放入口已經好似飲緊咖啡咁,表面嘅咖啡朱古力感覺好認真,中間係一粒脆卜卜嘅咖啡豆,咬開就咖啡味大爆發喇~
店員話開埋會員 account,買嘢可以儲分,不過詳細資料就未有喇。我一定會再嚟呢間咁夢幻嘅糖果店架!