2022-07-22
今次我哋終於做返個緊貼潮流嘅港女🤣🤣一早已經book定位,日日睇住大家洗版😫等咗兩星期終於到我哋啦🤩一入到去,真係”嘩”出聲,好靚呀😍😍我哋仲幸運地被安排坐喺獨立座位,可以瘋狂打卡🤭🥑自家製酥皮黑魚籽牛油果煙三文魚水牛芝士波波他他 ($168)前菜當然要叫呢個出鏡率極高酥皮圈圈😬用自家製酥皮卷住層層顏色分明嘅餡料,色彩繽紛🥰酥皮好鬆脆,又帶牛油香,加埋其他餡料,鹹香十足,好開胃😋🥩慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍伴脆甜蕃薯條 ($308)見佢道道菜都咁精緻,估唔到主菜又幾大份😆豬鞍好厚身,外表煎得香脆,內𥚃剛剛熟,好juicy 😋😋下面嘅甜蕃薯條大大加分😍炸得脆卜卜,但又保持到蕃薯嘅甜糯🤤就算明知邪惡都要食晒先肯停手😈🪐羅浮圓宇宙 ($148)原本都想叫另一打卡甜品,可惜已經售罄😓一個Tea Time已經冇哂,可想而知有幾受歡迎🫢不過呢度甜品觀賞度都好高🥰亦都好特別,最初以為嗰幾球係雪糕,點知原來係檸檬同乳酪mousse,再配搭柚子忌廉蛋糕🍰甜甜酸酸,好清新😁🍉紅火龍果西瓜士多啤梨乳酪奶昔 ($78)鮮艷奪目嘅紅色🤪第一啖飲落去好重火龍果味,再細飲會感覺到士多啤梨嘅酸味,但西瓜味就唔係太感覺到
我哋仲幸運地被安排坐喺獨立座位,可以瘋狂打卡🤭
🥩慢煮比利時杜洛克橄欖豬鞍伴脆甜蕃薯條 ($308)
🪐羅浮圓宇宙 ($148)
🍉紅火龍果西瓜士多啤梨乳酪奶昔 ($78)
鮮艷奪目嘅紅色🤪第一啖飲落去好重火龍果味,再細飲會感覺到士多啤梨嘅酸味,但西瓜味就唔係太感覺到😅整體好清新,飲得出係鮮果打成,水果原味嘅甜甜酸酸,好飲😋不過分量比較少,好快就飲哂🥲🥲
整體來講,雖然價錢唔平,但野食有水準,最重要係環境真係好靚🥰淨係嚟打卡都夠哂📸不過餐廳限時用餐兩個鐘,大家要好好分配時間😝同埋記得上網預約,因為週末真係好full🙈🙈