2018-10-06
今日同男朋友去街,預先搵左呢間cafe paradise. 我比佢嘅旋轉木馬吸引左! 去到門口已經好開心! 真實嘅環境肉眼睇比相更靚更夢幻。唔好以為女仔先啱,男朋友都覺得餐廳幾好feel, 又坐得舒服。經理同其他staff嘅服務態度好好,又細心。餐牌選擇幾多,staff 特別介紹二人餐畀我哋。 有沙律餐湯一個 四選一 意粉 同埋四選一pizza, 仲有甜品同餐飲,都只係$198 加一, 認真抵食。 加15蚊可以叫啲特別嘅飲品添。 如果二人餐嘅嘢食揀唔啱 ,餐牌上嘅主食都可以加少少價錢變做set din, 自由度好大 , 我地都心大心細, 好多選擇。 最後叫咗個$198二人餐。 是日餐湯係忌廉薯仔煙肉湯。 先上咗沙律同湯。 沙律份量適中,啲菜幾新鮮,沙律醬份量啱啱好。 個湯我好鍾意 ~雖然係忌廉湯但係唔會飲完覺得好滯嘅感覺。好清楚飲得出煙肉同薯仔嘅味道, 個湯幾有誠意。主菜揀咗蟹籽蟹棒忌廉意大利墨汁寛意粉 同埋香噴噴辣肉腸意式薄餅。 個意粉好吸睛! 滿滿大大粒嘅蟹子喺上面, 撈咗啲蟹子之後, 每一啖意粉食落去都係一種 light creamy配搭脆卜卜蟹子嘅感覺~滿分~個pizza係厚批
個pizza係厚批, 一分開個pizza啲芝士仲拉到絲, 好新鮮。 pizza嘅餅底係外脆內軟嘅感覺, 每一件pizza都有一片厚厚嘅辣肉腸。 辣肉腸幾厚身, 配襯返個餅底,比例啱啱好,真心好正!
最後上埋餐飲同埋甜品。 是日甜品係朱古力慕士, 係心型架~ 有香濃朱古力味又唔會太甜~
呢間cafe無論環境,服務,食物都好高質素。 如果大家喺附近行街或者住, 真心極力推介~ 無論同朋友仔, 一家大細或者男女朋友都啱~ 係一間cp值滿分嘅cafe。