2019-05-16
假日帶住小朋友週圍去玩,當然想揾個地方又方便,附近又要有野玩,有野啱小朋友睇,同埋有好野食既地方,而皇室堡都算係一個吾錯既親子好地方。今次簡左Pizza Holic 呢間有意粉,有焗飯,又有pizza 同甜品既餐廳,真係大人同小朋友都啱。1. 鮭魚菠菜忌廉意粉意粉熱住上碟,好creamy, 其實味道吾算好濃,不過鮭魚有少少咸味,mix一齊個味係好味嘅2. 海老忌廉芝士焗飯小朋友最愛食焗飯,d飯有炒底,但又不太硬,好容易入口,而且忌廉同芝士都好香,連小朋友都食完再食3. 黃金四重芝士披薩配蜜糖披薩係薄底果種,脆脆的底皮,加上濃郁嘅芝士味,好香口,仲要配埋甜甜既蜜糖,又咸又甜好特別,一個人食兩片都吾覺膩4. 炸魚薯條炸魚好脆口,裏面既魚肉亦嫰嫰的,加埋即叫即炸既薯條,幾熱氣都忍吾住食多幾條5. 香蕉朱古力披薩最後上埋個甜品-香蕉朱古力披薩,朱古力雪糕好普通,可以話冇乜特別,不過個香蕉披薩就真係重點啦,雪糕既凍同披薩既熱,令一熱一冷好好味,食完心情都好d今晚除左自己果張枱有小朋友,我發現旁邊兩張枱都係有小朋友來既,呢到真係一間大人同小朋友都啱既餐廳。
1. 鮭魚菠菜忌廉意粉
2. 海老忌廉芝士焗飯