2019-04-29 389 瀏覽
上次入西貢爸爸媽媽話好想食一間葡國餐,點知去到先知搬左出尖沙咀。今日帶爸爸👨媽媽👩🏼同細佬食返。 一入到去,裝修很chill, 有藤椅同埋牆上有老闆/葡國風景的畫像,好有家嘅感覺。有好多枱客都係一家大細👨‍👩‍👦‍👦一齊來呢。經理姐姐很好客,會講下餐廳歷史同埋點解餐廳的logo 係公雞🐓。頭盤先來葡式滋味多士同炸馬介休球。多士我估係用blue cheese/其他重口味cheese? 本人平時勁抗拒咁重口味嘅cheese ,但呢個多士balance 得很好👍🏻成家人都好鍾意食!同埋超脆卜卜,好新鮮呢。另外炸馬介休球個薯蓉都好好味呢。主菜點了葡式胡椒蝦🦐,白砵燴雞同1/4隻乳豬。葡式胡椒蝦有點辣,食得辣嘅媽媽覺得好惹味。另外乳豬剛好有4件,每人一件!呢個真係必點!外面個皮超脆!另外乳豬有個葡式飯,個飯係紅色的,因為有蕃茄,葡萄🍇乾,臘腸等等,令到個飯好香口,可以撈埋個白砵燴雞d 汁一齊食。最後叫了葡式coffee ☕️同3杯雪糕🍦。coffee 就咁好飲有點似espresso, 好香。個雪糕來到有好浮誇嘅乾冰效果,吸引埋隔離枱小朋友嚷著要食。雪糕點了3個味,有青檸🍋,白砵同紅砵。紅砵似ber

最後叫了葡式coffee ☕️同3杯雪糕🍦。coffee 就咁好飲有點似espresso, 好香。個雪糕來到有好浮誇嘅乾冰效果,吸引埋隔離枱小朋友嚷著要食。雪糕點了3個味,有青檸🍋,白砵同紅砵。紅砵似berries 🍒味,青檸夠清新,白砵其實似rum 酒提子🍇,但好在5係好甜。

Overall 成餐飯都好好味同坐得好舒服😌好適合一家大細/朋友一齊黎食。