2016-07-09
而家食甜品 除左真係一個「甜」字之外 真係唔夠架學時下人話齋咩都相機食先 緊係仲要玩埋賣相呀 4D咁樣先夠啦最好真係會 彈!! 出黎咁就無敵喇!!!咁岩去左元朗個邊搵朋友 成班人仔傾下計四圍行 講真 呢邊 似熟似唔熟咁啦 熟既係因為流漣過 唔熟因為耐無黎過咁就當執返自己啲腳毛啦 朋友們話有間新晉甜品舖 周末會大排長龍 好多人會黎朝聖既佢帶路我地負責食!!! 走到去大坑渠個附近 有間色彩繽紛既舖頭 原來就是它!!小糖鈕 個名都相當得意可愛 吸引到一眾女性朋友既目光 - 嬴左架喇!! 斜陽裏氣魄更壯 無錯 因為下午茶時間加上風和日麗 大家都好有朝氣精精神神咁入去食甜品 過一過冷河先主打「鈕」 故勿論係糖鈕定衫鈕 好味就係好鈕聽聞係必點之作 咁就要試下喇呢杯MOJITO無酒精飲品 基本都係以簿荷葉 檸檬加7-UP黎做不過佢最有睇頭係 用左乾冰做BASE 令到佢出住煙咁上枱而且可以做到極凍效果 夠晒解渴 視覺一流 味道亦好清新 涼爽!!小糖鈕森林 以呢2粒菇菇做賣點查實佢都以黑松露既味道做主調 配合埋白朱古力 就做左呢粒出黎開頭都好驚 黑松露點樣配合甜品呢?! 但食完發覺 原來都可以好夾既松露
最好真係會 彈!! 出黎咁就無敵喇!!!
咁岩去左元朗個邊搵朋友 成班人仔傾下計四圍行
咁就當執返自己啲腳毛啦
朋友們話有間新晉甜品舖 周末會大排長龍 好多人會黎朝聖既
佢帶路我地負責食!!!
走到去大坑渠個附近 有間色彩繽紛既舖頭 原來就是它!!
無錯 因為下午茶時間加上風和日麗 大家都好有朝氣
精精神神咁入去食甜品 過一過冷河先 主打「鈕」 故勿論係糖鈕定衫鈕 好味就係好鈕 聽聞係必點之作 咁就要試下喇
基本都係以簿荷葉 檸檬加7-UP黎做
不過佢最有睇頭係 用左乾冰做BASE 令到佢出住煙咁上枱
而且可以做到極凍效果 夠晒解渴 視覺一流
味道亦好清新 涼爽!!
松露味好強 甜度適中 就賣相已經好出色 味道安全穩陣
橙味燉蛋 可以清新返個口腔 帶走松露香味 食下一道甜品 店主自家創作出 8款唔同味道既組合式 甜品拼盤
其實佢有五個餐牌內主打甜品加三個神秘甜品 由師傅拍板
擺放有特色 花心思 就好似一件活生生既藝術品一樣
可以觀賞又可以品嚐 相機食先定刀叉食先都一樣可以 次序不分前後左右:
意式蕃茄芭菲, 富士蘋果撻, 70%特濃朱古力
冰鎮玫瑰荔枝墩蛋, 綠茶奶凍, 香蕉朱古力布朗蛋糕
意式熱情果芭菲, 意式香桃芭菲
一次過可以試均晒咁多款甜品 真係滿足晒唔止三個願望
由濃到淡 甜到輕甜 硬如布朗到軟似風
唔同層次唔同味蕾刺激 分子料理中帶點熟食既感覺
咪話唔CYBER 同有特色
同場仲見到有啲熟客會一個人叫一個拼盤慢慢品嚐
我諗老闆見到食客滿足 一定好開心!! 大人都要扭住食!!!!!!!