2024-11-05
土瓜灣真係一個福地,當個個放工都去晒油尖旺或過海relax大胃就嚟土瓜灣靜一靜,嚟呢間抵食日本外賣店打吓躉,現場都有啲位可以俾食客堂食棉胎壽司大胃就聽過,怪獸壽司又點呢?呢件三文魚腩真係激厚,壽司飯under都顯得微不足道,油香滿滿雙色甜蝦除咗有兩條大甜蝦,仲有啲蝦蓉喺上面,啖啖蝦肉勁正,蝦頭又多蝦膏除咗怪獸級,都有珍寶壽司,帶子又係大件到傻咗,有檸檬喺上面做點綴提鮮,一咬落去爽口又鮮香另外,海膽赤蝦雖然唔係珍寶,但都幾大件,上面嘅海膽唔會腥,同爽朗蝦肉非常夾吞拿魚壽司好靚仔吓,冇乜筋清一色鮮紅,食落鮮感十足左口魚都大件,燒到油光粼粼,滲入飯粒更正嚟呢間食花之戀絕對好過食獎門人嗰間,冇咁貴之餘,真係好食好多。仲有芒果花之戀揀,同三文魚幾夾,仲有鮮膩感覺兩個人食完咁多壽司都飽喇,想暖吓胃嘅話都可以食碗拉麵佢啲叉燒又係激厚,有三大塊肥瘦比例完美,正過食東坡肉
吞拿魚壽司好靚仔吓,冇乜筋清一色鮮紅,食落鮮感十足
左口魚都大件,燒到油光粼粼,滲入飯粒更正
兩個人食完咁多壽司都飽喇,想暖吓胃嘅話都可以食碗拉麵
佢啲叉燒又係激厚,有三大塊
肥瘦比例完美,正過食東坡肉