Lunch見中環好多餐廳都好爆場,就近近地行左去鐵行里入邊揾餐廳,竟然比我揾到間性價比幾高既越南小店就打算試下佢~因為係中環lunch time既關係,所以等位都等左大約20分鐘先入到去。入到去餐廳比較細少,坐得唔算話好舒服果種,但員工都親切友善👍🏻坐低後我就叫左個沙嗲豬頸肉飯,另外見佢個蒜蓉牛油雞翼係店長推介,咁我又散叫多4隻蒜蓉牛油雞翼試試佢。首先黎到既係雞翼,一上枱已經聞到好香,一試真係愛上左,佢炸得好香脆,肉質又細嫩,完全唔「鞋」口,加上佢鋪底既蒜蓉蘿蔔絲好惹味,4隻真係唔多夠喉👍🏻👍🏻👍🏻 再黎就係佢個沙嗲豬頸肉飯,佢個沙嗲聞落好香椰汁味,但食落就冇聞落咁香,略嫌個沙嗲味唔係好岀唔夠惹味,但個豬頸肉就好冧好香口,十分好食,豬頸肉同個飯份量都好足,唔大食既女仔朋友可能兩個人share一碗都仲得,男士們就一定夠飽肚,呢個份量黎講係十分抵食。最後埋單就$100,中環食lunch黎講就差唔多都係呢d價,唔算話好貴,小店黎講算係有驚喜,推薦!

2024-09-13
  • 蒜蓉牛油雞翼