2021-11-06
🍜新竹源越南餐廳 (灣仔)🍜-今次經過呢一間越南餐廳🤤身為越南控嘅朋友即刻拉咗我入去試😹入邊都有好多越南嘅菜式,今次就等我哋試試佢🤤-海鮮炒金邊粉(💰68):入邊有青口魷魚等等嘅海鮮,仲有啲蝦仁🍤金邊粉唔油,味道稍為淡,感覺比較健康🤤一定要配搭佢嘅辣椒醬食!真係好正🤤-咖喱牛腩煲(配法包)💰98:法包超正🤤焗到乾身脆口😆點住啲咖喱汁黎食真係一流😽牛腩煮到好淋,咖哩唔太辣🤤椰香味重😳-法式牛油雞翼💰45:牛油味好香!仲有加咗好多炸蒜起上面!佢其實係雞全翼黎嘅🍗不過斬開咗👏🏻食落就方便啲👍🏼-飲品(椰汁冰、龍眼冰):椰汁冰入邊有紅豆同啫喱,同出邊飲嗰啲唔同因為加咗紅豆,椰奶味好香但係一啲都唔漏💕龍眼冰入邊加咗紅糖水用嚟調味,龍眼亦都好甜,再加咗忌廉🤤—(非專業,完全跟據個人口味☺)食物:8/10環境:8/10服務:8/10人均消費:$100———————————————▪店舖名稱: 新竹源越南餐廳 (灣仔)▪店舖地址:🔸灣仔莊士敦道22號York Place 地下1號舖-----------------------
海鮮炒金邊粉(💰68):
咖喱牛腩煲(配法包)💰98:
法式牛油雞翼💰45:
飲品(椰汁冰、龍眼冰):
龍眼冰入邊加咗紅糖水用嚟調味,龍眼亦都好甜,再加咗忌廉🤤
—
(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:8/10
環境:8/10
服務:8/10
人均消費:$100
———————————————
▪店舖名稱: 新竹源越南餐廳 (灣仔)
▪店舖地址:
🔸灣仔莊士敦道22號York Place 地下1號舖