2019-10-31
呢日朋友話想食西餐,見到呢間Burgeroom好似幾吸引就一於黎試下~入到鋪裏面有一種濃烈既英式感覺,好似身處係英國既pub咁店員帶我地坐低之後好有禮貌咁提示我地要去到收銀處落單。雖然呢種做法係香港好少見(多數都係快餐店先有),但係呢個正正就係英國酒吧既特色有選擇困難症既我地見到張餐牌投哂降,因為淨係肉類既漢堡包都已經有十幾種再加上因為我地好肚餓,樣樣都好想試好想食最後我地就揀左個牛肉漢堡、香脆鱈魚柳漢堡、旋風薯條同埋香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬。值得一讚既係,餐廳好貼心咁樣幫我地將個漢堡cut一半,等我地容易d share牛肉漢堡一上枱見到個漢堡包咁大都覺得會食唔哂,因為個份量真係好大份!塊牛肉食落去好juicy,一d都唔dry!香脆鱈魚柳漢堡一上枱我同朋友都!因為冇諗過佢中間夾住左兩塊魚柳!就算大家share一半都可以食到一塊完整嘅魚柳!香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬雖然只係單骨雞翼但食落去都好有份量,好juicy!旋風薯條呢間餐廳淨係薯條都已經有幾款選擇。身為薯圈愛好者的我,平時都好少機會可以食到薯圈,因為香港好少餐廳會有呢樣小食係餐牌。所以我係餐牌見到佢,即刻二話不說要order睇落去好
入到鋪裏面有一種濃烈既英式感覺,好似身處係英國既pub咁
牛肉漢堡
香脆鱈魚柳漢堡
香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬
雖然只係單骨雞翼但食落去都好有份量,好juicy!
旋風薯條
呢間餐廳淨係薯條都已經有幾款選擇。身為薯圈愛好者的我,平時都好少機會可以食到薯圈,因為香港好少餐廳會有呢樣小食係餐牌。所以我係餐牌見到佢,即刻二話不說要order睇落去好似唔係好多,但原來份量超多,有食極都食唔完既感覺~
估唔到呢間餐廳既表現遠遠超出我地既預期,真係大件夾抵食!一定會再番轉頭幫襯