2021-12-05 476 瀏覽
想試好耐,今日終於的起心肝去排隊,等咗大概半個鐘入到坐。叫咗兩個套餐再加一個小食。殿龍蝦湯泡飯同普通龍蝦湯泡飯唔同,佢依一個就有半隻龍蝦,其他嗰啲剩係得蝦頭。喺門口排隊嘅時候已經落定單,入到去好快就已經有嘢食。佢海鮮嘅份量真係好多,好多蜆。龍蝦湯飲落係好飲嘅,飲得出係熬製咗好耐嘅味道。唔係好味精,但係可能就會比較啱配米線或者面,配白飯有啲唔係幾夾,下次應該轉米線會好味啲,佢個湯都幾濃味下。花膠螺頭雞煲好足料同埋好好飲啊,雖然有少少鹹,但係配白飯就啱啱好。飲落都冇乜味精感,佢俾咗半隻雞,雞味好濃郁,而且雞肉用嚟煮完個湯都好滑。而且都有好幾片花膠下,好啱冬天食可以滋潤一下。值得提醒嘅係,因為真係好大份!我哋都真係食唔晒,想問佢拎外賣盒,點知原來佢冇做外賣,連外賣盒都冇提供。所以下次記得要留肚好肚餓先去食啦,因為佢份量真係超級大份性價比好高。南乳雞翼配薯角食到中段先記得影相,佢係有三隻雞翼,好香南乳味,不過有少少油啦,可能隔油格得唔夠。但都值得食嘅。

想試好耐,今日終於的起心肝去排隊,等咗大概半個鐘入到坐。
叫咗兩個套餐再加一個小食。
殿龍蝦湯泡飯
花膠螺頭雞煲