2021-09-12 14 瀏覽
今日孤身一人嚟到Romanne Leisure Food Concept (砵蘭街分店)食Tea,餐廳人唔多,唔使等位就直接有得入啦~餐廳用左好多植物佈置,座位都算闊落,坐得都幾舒服。叫左個Set Lunch,有一個主食、一客沙律/餐湯&一杯餐飲。餐飲要注意,有部分要加錢的~我揀左沙律、烤大啡菇芝士自家製牛肉麥漢堡配香料薯條同一杯Strawberry Mixed Soda (+$14)。天氣熱焫焫焫焫焫著,一杯充滿士多啤梨香嘅冰凍飲料真係唔少得!!沙律好新鮮,生菜、蕃茄仔、粟米咬落口都「索索聲」!沙律醬酸MayMay,好醒胃。等左一陣,主菜上場啦!首先,個份量真係好大,$99一個set嚟講真係好抵食!大啡菇同漢堡都好厚身,大啡菇好入味,又嫩口多汁,好掂!漢堡包皮應該係塗左D果醬再拎去烤,所以有股甜香,又唔會有好乾、硬掘掘嘅感覺!而薯條係好香口,脆卜卜!自問胃口唔細,但呢個Set Lunch份量實左好勁,仲有D食唔哂!!埋單$113,值得再嚟!!

2021-09-09
  • 烤大啡菇芝士自家製牛肉麥漢堡配香料薯條