餐廳: 海天宴會廳
資訊:

2018-10-15 1021 瀏覽
環境餐廳係鯉魚門最入,燈塔附近,都要經過一段濕濕地的路,所以如果去的話,盡量唔好著高跟鞋或長裙喇。餐廳有幾層,環境都幾乾淨,仲有露天位置係望到海景。 食物1)阿拉斯加大蟹真係好大隻,仲大過我塊面 肉質幾鮮甜,好有肉地!而且值得一讚嘅係,剪刀都好利,所以唔會剪得辛苦。2)蒜蓉粉絲蒸元貝蒜蓉好特別,因為平時係出面食嘅蒜蓉粉絲蒸元貝的蒜蓉都好辣口,但係依碟的蒜蓉唔會辣口,仲甜甜地,好食 而且元貝仲好鮮甜,唔會有沙,高質3)蒸鮑魚鮑魚又係好新鮮,好鮮甜,而且仲唔細隻,幾彈牙,又唔會太硬,遠勝平時係出面餐廳食的4)避風塘瀨尿蝦我見過最大隻嘅瀨尿蝦😂 真係幾新鮮,仲好大舊肉,唔會有腥味, 唯一小小美中不足的是避風塘的味道入唔到去蝦肉。5)燒鵝燒鵝好脆皮,而且肉質幾滑,燒得好香。6)清蒸黃皮老虎斑開頭見到條魚咁厚身,都驚會好「鞋」,但肉質係出乎意料之外地滑,溝埋蔥同豉油食真係好好食7)薑汁炒芥蘭冇錯,就係薑汁炒芥蘭都好好食😂 芥蘭一啲都唔苦,好翠綠,而且仲炒得唔會硬,薑汁好夠味,菜唔會有渣。簡單嘅食物最顯功架講到依度,我都覺得自己寫到好似打手😂 但我真係唔係⋯ 只係同親戚介紹,所以同親戚去食,不過

食物
1)阿拉斯加大蟹
真係好大隻,仲大過我塊面
阿拉斯加大蟹

2)蒜蓉粉絲蒸元貝
而且元貝仲好鮮甜,唔會有沙,高質
蒜蓉粉絲蒸元貝

3)蒸鮑魚

蒸鮑魚

4)避風塘瀨尿蝦
避風塘瀨尿蝦

5)燒鵝
燒鵝好脆皮,而且肉質幾滑,燒得好香。
燒鵝

6)清蒸黃皮老虎斑

清蒸黃皮老虎斑

7)薑汁炒芥蘭

薑汁炒芥蘭

講到依度,我都覺得自己寫到好似打手😂 但我真係唔係⋯ 只係同親戚介紹,所以同親戚去食,不過真係每樣海鮮都好新鮮

服務唔錯,服務員都幾有禮貌。
阿拉斯加大蟹
蒜蓉粉絲蒸元貝