2022-12-17 15 瀏覽
行過聞到好香串燒味比呢間小店吸引,睇menu覺得尖沙咀有呢個價錢好都算好抵所以試試佢!小店裝修簡單,位置唔多,但根據我哋觀察佢係做外賣多,通常隔十幾分鐘就見到十幾盒串燒等人嚟拎!好彩堂食都唔會等好耐先有野食~照樣嗌左蔬菜肉類同埋海鮮串燒必吃韭菜同埋娃娃菜!之前去其他舖頭娃娃菜都係一片一片串埋當一串,但呢度串埋應該有一整個娃娃菜🤣見到真係覺得價錢真係好貼地合理。茄子鋪滿滿滿嘅蒜蓉同埋香料,又係另一款必吃~肉類唔會燒到太柴好輕鬆就可以咬到,咬落仲有肉汁,尤其是係燒五花腩啲油好香~如果大家唔係食肉獸我會推介首選五花腩,之後係羊肉!海鮮我哋試咗兩款唔同味嘅帶子,類似西式同中式感覺,芝士帶子好邪惡,主要食芝士嘅鹹味,個人覺得都係蒜蓉帶子更加容易帶到帶子個鮮味!帶子大大粒,鍾意食貝類嘅要試吓!我哋仲嗌咗燒奶皇包同埋小饅頭,第一次見有呢啲燒烤有包嗌哈哈!兩款都係燒到外皮脆脆地,裏面都仲係好軟熟嘅感覺!推介奶皇包,雖然唔會做到流心效果,但感覺會再濕潤啲!最後嗌咗個「甜品」棉花糖夾餅,第一次聽呢個組合,食完最後想食啲甜野隨便嗌左~意外地梳化餅嘅鹹味同埋棉花糖嘅甜味都好融合,係幾好食!(等我下次又喺屋企試

行過聞到好香串燒味比呢間小店吸引,
睇menu覺得尖沙咀有呢個價錢好都算好抵所以試試佢!

照樣嗌左蔬菜肉類同埋海鮮

最後嗌咗個「甜品」棉花糖夾餅,第一次聽呢個組合,食完最後想食啲甜野隨便嗌左~意外地梳化餅嘅鹹味同埋棉花糖嘅甜味都好融合,係幾好食!(等我下次又喺屋企試整下,哈哈)

呢度嘅調味燒到串燒好惹味但係唔會過分咸,食完都唔會好口渴,推介大家嗌外賣或者堂食黎試吓!