2022-08-25
推薦指數: 🌕🌕🌕🌗🌑—————————————————————📍HK 灣仔 - 心越 Tam Viet 🇻🇳近排食咗唔少性價比高嘅小店,包括呢間係灣仔 謝斐道 嘅越南隱世店 ✨ 老闆娘係「北越海防人」(越南北部最大港口),希望可以帶卑食客正宗越南風味 ( ´▽`) 🔺 越式熟牛肉湯河粉 $57|7/10湯底整得幾濃郁,河粉份量超多!唔洗怕唔夠飽,牛肉都卑得唔少,可惜朋友話略嫌太多筋 **湯河可轉湯檬**🔺 串燒雞肉捞檬 $58|7/10雞肉串唔會燒到好乾,撈檬嘅金邊粉同湯河一樣卑得好足。配埋酸甜撈檬汁食,又係夏天開胃選擇~ 呢個價錢真係CP值+++ 🔺 法式牛油雞中翼(4件)$48 |9/10每隻雞翼都好肥多肉,外層煎得香脆,牛油味唔算出,但味道醃製得香口,食落少少香茅味,推薦小食之選👍🏻🔺 越式椰菜雞絲沙律|*唔鍾意辣唔評分*沙律中辣 🌶️ 野菜份量幾多吓,差唔多堆到成坐山咁高 ⛰️ 做開胃小菜都唔錯,但唔食得辣唔建議嗌 ( ・᷄ὢ・᷅ )🥥 椰青 +$20🍃 椰汁冰 +$12✏️ 餐廳主打平、靚、正,會話食物質素對得上佢個價錢!如果我係附近返工都會落去買lunch** 下午茶時段 Mon-
推薦指數: 🌕🌕🌕🌗🌑
🔺 法式牛油雞中翼(4件)$48 |9/10
🔺 越式椰菜雞絲沙律|*唔鍾意辣唔評分*
🥥 椰青 +$20
🍃 椰汁冰 +$12
** 下午茶時段 Mon-Fri 2:30-5:30, 價錢~$4X
🥢 @tamviet155wc
📍地址:灣仔謝斐道155號地下D1號舖