2022-12-18 57 瀏覽
銅鑼灣真係好多野食,今次揀左一間幾有特色的餐廳去食,餐廳佈置好特別,色彩繽紛,而餐牌方面都係設計得好吸引的🤓 打卡影相📸️黎呢間餐廳真係好岩呀🥳小食拼盤 細 $99拼盤入面有炸著角,炸魚手指,炸魷魚圈,仲有炸雞翼🐣 雖然佢話係細的拼盤,但係佢的份量都係俾足的,勁大盤炸物,新鮮熱辣咁炸好出黎,脆卜卜😍 超級邪惡,但係食完佢地超級滿足,岩晒冬天呢啲要成日補充熱量的日子呀😋濃味嘢喇沙扁意粉 $118呢個意粉融入晒平時食果啲喇沙麵的原素入去😎入面食到有蝦,有油豆腐,有蟹柳等等的材料係入面,係平時食意粉我地唔會食地的,但係呢個喇沙意粉就有晒喇沙麵有的原素😝,意粉有小小偏甜,但依然幾惹味的🤤秘密花園水果茶 $68水果茶飲落好清新,唔記得咗叫小甜,第一啖飲落有啲甜,但係飲飲下又唔會覺得太甜,覺得岩岩好,可能係啲冰慢慢融化🫠 飲品入面都有好多新鮮的水果,啲水果都係好清甜的,有奇異果🥝士多啤梨🍓藍莓🫐火龍果,青檸同檸檬🍋,勁豐富😊而且杯野飲係勁大杯,我地叫左一杯兩個人飲都夠飲,可以俾大家做個參考🥸比利時窩夫 🧇$72窩夫有4舊的,唔會太多👍 窩夫口感比較脆身,唔係行鬆軟路線🥸跟埋的仲有焦糖香蕉,個面燒到勁

小食拼盤 細 $99

濃味嘢喇沙扁意粉 $118

秘密花園水果茶 $68

比利時窩夫 🧇$72
窩夫有4舊的,唔會太多👍 窩夫口感比較脆身,唔係行鬆軟路線🥸跟埋的仲有焦糖香蕉,個面燒到勁脆,有層薄薄地的脆皮🤤有配埋啲糖漿同朱古力醬,食落唔會係好甜同好漏😋

Little Vegas (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心25樓