2021-08-28
之前黎食過2次brunch,印象唔錯,今日去開尖沙咀就黎試試晚餐😬晚市雙人套餐 $778🖤頭盤〰️特色主廚拼盤😋😋😋😋有煙三文魚、帕爾馬火腿、莎樂美腸、牛油果蓉、酸種麵包等等等等。。。份量超級多😳 我最欣賞係個酸種麵包,上面搽上牛油果蓉,再夾一片cold cut,非常滿足呢~〰️西蘭花忌廉湯😋😋😋正常發揮🖤主菜〰️低溫慢煮伊利比亞黑毛豬柳😋😋😋一上菜時呆咗😦 因為以為會係一件大塊的豬扒,原來係薄片豬柳😅豬柳片本身比較瘦,食落口感爽爽地,有d似豬頸肉質地🤣本來就咁食片豬都唔覺得有特別,後來配埋上面啲紅石榴一齊食居然有驚喜😳 個汁同d肉再加埋啲石榴又幾夾喎🤨〰️蕃紅花海鮮燴飯😋😋飯粒煮得唔錯有少少咬口又唔會太生,同埋海鮮都幾新鮮,分量亦唔少👍🏻可惜煮得太濕,味道亦太鹹和太酸,有待改善!🖤甜品火焰橙酒可麗餅😋😋上菜時雪糕已經用咗三成😔 之後再諗想橙酒同點火就更溶😢可麗餅尚算煙韌,但略嫌太厚同粉感重🙊橙酒香味同雲呢拿雪糕反而幾夾😙訂枱時話7:30滿座要我地7點,由於食飯前有事要處理搞到好趕,去到見餐廳冇乜人但被安排咗同另外一對情侶一張枱,只係中間隔塊透明板,坐得好迫,當然都冇質疑餐廳的安排,因為我以為
晚市雙人套餐 $778
正常發揮
🖤主菜
〰️低溫慢煮伊利比亞黑毛豬柳
😋😋😋
豬柳片本身比較瘦,食落口感爽爽地,有d似豬頸肉質地🤣
〰️蕃紅花海鮮燴飯
😋😋
可惜煮得太濕,味道亦太鹹和太酸,有待改善!
🖤甜品
火焰橙酒可麗餅
😋😋
上菜時雪糕已經用咗三成😔 之後再諗想橙酒同點火就更溶😢
可麗餅尚算煙韌,但略嫌太厚同粉感重🙊
橙酒香味同雲呢拿雪糕反而幾夾😙
訂枱時話7:30滿座要我地7點,由於食飯前有事要處理搞到好趕,去到見餐廳冇乜人但被安排咗同另外一對情侶一張枱,只係中間隔塊透明板,坐得好迫,當然都冇質疑餐廳的安排,因為我以為7:30會有好多booking😀
然後一直到8點餐廳都依然有好多吉枱,我就覺得好炆憎😤 點解要比張咁迫嘅枱我😤 就算之後full house, 起碼可以比我頭一個鐘坐得舒服啲先!
一開始唔多客時,侍應們掛住傾偈,落單都叫左幾次先有人黎🥵
到後期8點幾開始多客,佢地人手就變到唔夠,叫斟水都叫3次先有🥱
整體覺得brunch好食好多,又唔洗同人迫