呢間餐廳位於旺角近廣華醫院果面,雖然知道果面有好多好餐廳食,但係平時都唔會行去果面,所以都唔知原來有間咁既野直到我同事帶左我去食(佢同我講佢成日為左食呢間而去呢度食)飯意-顧名思義就梗係出名食飯架啦我地三人行,原本想叫個三至四人餐,點知我同事即刻阻止我跟住同我講:「唔好啊,就算我地有幾大食都好,三個人叫二人餐都飽死!」咁佢經驗豐富就梗係聽佢講,D飯黎到先知,嘩!真係勁大份!餐牌我地叫左個二人套餐$208吉列大蝦菠蘿沙律菜(再配兩塊蒜蓉包)吉列大蝦入面既蝦肉好鮮甜,而且外皮唔厚蒜蓉包外脆內軟,牛油都俾得足牛肝菌湯&栗米忌廉湯兩款湯都好濃味同厚實,食落口感良好個人唔係太好牛肝菌,所以飲左幾啖就俾哂同事飲而栗米忌廉湯飲落好滑身,仲有一粒粒既栗米食,極香甜(老實講,飲完D湯都已經飽飽地)鐵板照燒長洲魚蛋串(4粒)長洲魚蛋食得多,但用小丸子既醬汁黎食就比較少,食落唔會太古怪而且魚蛋極之彈牙爽口不過最得意係下面既蛋漿,雖然睇落好生,但一夾上黎就已經呈半熟狀態,好正吉列大蝦拼燒豬肋骨蛋包飯本身以為2條吉列蝦會唔夠分,好彩又有多2條豬肋骨唔痴牙,而且燒汁入味蛋包飯都不過不失鰻魚蟹籽芝士熔岩蛋漿飯兩個加
直到我同事帶左我去食(佢同我講佢成日為左食呢間而去呢度食)

飯意-顧名思義就梗係出名食飯架啦
我地三人行,原本想叫個三至四人餐,點知我同事即刻阻止我
咁佢經驗豐富就梗係聽佢講,
D飯黎到先知,嘩!真係勁大份!

餐牌

我地叫左個二人套餐$208
吉列大蝦菠蘿沙律菜(再配兩塊蒜蓉包)
吉列大蝦入面既蝦肉好鮮甜,而且外皮唔厚
蒜蓉包外脆內軟,牛油都俾得足

牛肝菌湯&栗米忌廉湯
兩款湯都好濃味同厚實,食落口感良好
個人唔係太好牛肝菌,所以飲左幾啖就俾哂同事飲
而栗米忌廉湯飲落好滑身,仲有一粒粒既栗米食,極香甜
(老實講,飲完D湯都已經飽飽地)

鐵板照燒長洲魚蛋串(4粒)
而且魚蛋極之彈牙爽口

吉列大蝦拼燒豬肋骨蛋包飯

本身以為2條吉列蝦會唔夠分,好彩又有多2條
豬肋骨唔痴牙,而且燒汁入味
蛋包飯都不過不失

鰻魚蟹籽芝士熔岩蛋漿飯
兩個加入去飯既材料
撈完就變成咁
老實講呢個飯係呢度最令人期待既,芝士可以拉絲果種感覺已經勝過千言萬語
鰻魚同蟹籽都無少俾到我地
所有材料撈埋之後又香又甜又咸,成個口感好豐富
而我覺得加左埋紫菜真係又別有一番風味,睇飯D相都想再食

最後兩杯飲品
綜口水果菜同青蘋果薄荷荔枝綠菜
創意口味,唔會太甜,好值得一試

上面既份量係絕對足夠三個人食,所以好抵啊!!!
2017-10-11
  • 鰻魚蟹籽芝士熔岩蛋漿飯