2021-12-30
和友人們聚餐,當然要揾啲大件夾抵食嘅餐廳啦! 聽人講呢間Fini’s 嘅Pizza 又大件價錢又唔貴,咁就一於book 位去試吓啦。我哋book 咗平日嘅夜晚7點,由中環站行過去大約要十分鐘左右🤣地點有啲唔方便🥲🥲🥲我同朋友都行到身水身汗咁,但為咗享受美食就是但啦🤪當係喺大餐前運動一番都冇咁易肥嘛到咗餐廳之後發現環境好唔錯,好有美式餐廳嘅氣氛🤣🤣啲裝修都好靚好復古,好有美式風情。我同朋友一行五人被安排咗坐喺卡位,都坐得幾舒適。去於食物方面,我哋一共叫咗三道菜一個Pizza 一個Bolognese 同埋一個baked potato😋😋😋Pizza 我哋叫咗Half-half 嘅Margherita 同埋The Bronx 。一上到枱之後,佢嘅大細真係今我哋幾個嘩咗出聲🤣🤣真係好大,大約有大半張枱咁大。食落味道係唔錯的,但係唯獨稍嫌佢俾嘅餡料太少,口感層次未夠豐富🥲不過我同友人都收貨嘅,始終佢價錢都好相宜!Bolognese 都幾好食唔知佢哋ontop 加咗啲咩菇菌類嘅嘢令到成份嘢食嘅口感提升咗一個層次,喺𡁻緊軟糯嘅pasta 嘅同時又有種菇類嘅爽口感覺,加埋佢本身酸酸甜甜嘅醬汁,等間直令
Bolognese 都幾好食唔知佢哋ontop 加咗啲咩菇菌類嘅嘢令到成份嘢食嘅口感提升咗一個層次,喺𡁻緊軟糯嘅pasta 嘅同時又有種菇類嘅爽口感覺,加埋佢本身酸酸甜甜嘅醬汁,等間直令人食指大動!
Baked potato 好似係喺佢哋Special menu 上面🤣🤣味道就 。。。普普通通~ 冇咩特別,不過都好食嘅,但唔係十分推薦叫~薯仔嘅薯仔味幾重同埋加咗啲黑椒調味,真係十分普通🤣我完全揾唔到有咩特別野可以提及🤣
綜觀而言,今次嘅用餐體驗都係幾好嘅~